Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT u Hrvatskoj
Povratak na članak

Sablja i kaciga Nikole Šubića Zrinskog stigle u Čakovec

Izložba će se moći razgledati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec od 16. do 30. rujna

Komentari 6

ZL
zlako
13:42 14.09.2016.

Dati żivot za svoju obitelj Hrvata i zemlju svoju Hrvatsku.Bane hvala. Branitelji hvala.Branitelji svih vramena roda Hrvatskog.Hvala.

VL
RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
15:52 14.09.2016.

Daj ne piši gluposti. Molim te, educiraj se, još nije kasno. Hrvatska u današnjem smislu nije postojala do 1945.i Tita i Jugoslavije. Još krajem 1.svjetskog rata u A-U monarhiji Dalmacija i Istra su bile pod direktnom upravom Beča. 1566.g. see Hrvatskom smatralo Središnju Hrvstsku, Karlovac, Sisak, Varaždin, ovo što je danas Zagreb su tad bila 2 sela na 2 brda, Gradec i Kaptol, tu je spadala i Slavonija. Ako se sjećaš one srpske linije Vinkovci - Karlovac - Karlobag, e, pa, to je iz tog doba, 16.stoljeće kad je današnja Hrvatska bila najmanja ikad. Utvrda Siget se nalazi na putu prema Beču, a služila je kao jedna od obrambenih utvrda koje je trebalo osvojiti prije nego što se krene na Beč. Razočarat ću te, ali ban N.Š. Zrinski je kao kapetan utvrde Siget branio - Beč.

VL
ME
Meter
13:24 14.09.2016.

Hrabar je bio Miklos

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.