Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE LOKALNI STOŽER

S Vira reagirali na Capaka: Iznenađeni smo tvrdnjom da smo novo žarište, tu nema noćnih klubova

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/5
12.08.2020.
u 18:48

Na samom otoku od početka srpnja imali smo 6 slučajeva zaraženih corona virusom, od čega su dvije osobe ozdravile, a četiri su izolirane i oporavljaju se, poručuju

Iz Stožera civilne zaštite Općine Vir reagirali su na izjavu ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka koji je danas spomenuo da je Vir među novim žarištima koronavirusa.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Nastavno na izjavu epidemiologa Capaka, u dijelu u kojem navodi da je otok Vir novo žarište corona virusa, iako sam navodi kako "nemamo preciznih podataka", ali onda ipak etiketiranje te tvrdnja o novom žarištu na otoku Viru u noćnim klubovima, premda na Viru takav ugostiteljski sadržaj ne postoji, u najmanju ruku nas iznenađuje. Dugo vremena je Općina Vir bila corona free zona. 

Video: Pravni stručnjaci odgovaraju na pitanje: Mogu li se kazniti oni koji ne nose maske?

Napominjemo da se područje Općine Vir, a s obzirom na broj stanovnika i gostiju koji trenutačno borave, ne može smatrati novim žarištem. Naglašavamo da je Vir jedina turistička destinacija u Republici Hrvatskoj s više od milijun noćenja u prvih sedam  mjeseci 2020. godine, što dovoljno govori samo za sebe o broju gostiju na području Općine Vir.

Kroz otok Vir je od početka godine prošlo cca 85.000 turista, a na Viru stalno živi 4.000 stanovnika. Na samom otoku od početka srpnja imali smo 6 slučajeva zaraženih corona virusom, od čega su dvije osobe ozdravile, a četiri su izolirane i oporavljaju se. Niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima bilo koje vrste na otoku Viru, već se radi o povratnicima sa putovanja te bliskim obiteljskim kontaktima.

Uzimajući navedene činjenice u obzir,  broj zaraženih na Viru gotovo je zanemarivNa Viru nema noćnih klubova, već rade isključivo barovi, restorani i kafići na otvorenim terasama. Svi navedeni objekti zatvaraju u 02:00 sata, sukladno odluci lokalnog stožera civilne zaštite, a koja je donesena početkom srpnja 2020. godine. Stožer civilne zaštite Općine Vir više puta je naložio da svi objekti, javni, trgovački, ugostiteljski moraju provesti kompletnu dezinfekciju.

Građani, gosti i turisti na području Općine Vir strogo se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite RH, te provođenje istih provjerava svakodnevno putem pripadnika Stožera civilne zaštite Općine Vir, upravo svjesna koliko je važno pridržavati se svih epidemioloških mjera te koliko je važno osigurati maksimalnu sigurnost svojim gostima te stalnim stanovnicima te će to nastaviti i u budućnosti", stoji u priopćenju koje potpisuje Antonio Vučetić, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Vir.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar renac
renac
19:18 12.08.2020.

Ova ekipa tzv.stozera prolupala totalno.

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
19:55 12.08.2020.

0% empirije, ali zato 100% hdz-a....

LE
lebert
19:22 12.08.2020.

ljudi pa sto je ovo sve hoce da uniste sa tim takozvanim virusom pa logično je da se mladi napiju i povracaju a po njima je to virus .Po meni su oni veci virus nego sto postoji virus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije