Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Sa spomenika HOS-a uklonjen natpis 'Za dom spremni'

HOS,spomenik
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
28.01.2015.
u 23:30

Policija nije otkrila tko je uklonio sporni natpis

Natpis "Za dom spremni" na spomeniku palim pripadnicima HOS-a u Splitu večeras je uklonjen, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Natpis neprimjerenog sadržaja uklonjen je sa spomenika - potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Nije mogla reći tko je i kada točno uklonio sporni natpis.

Slučaj je komentirao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, SDP-ovac koji je zbog svoje nazočnosti na otkrivanju spomenika u svibnju prošle godine bio izložen kritikama dijela javnosti.

- Jedino što sam čuo je to da je na mjestu gdje se nalazi spomenik bila interventna policija PU SD. Ne znam tko je uklonio natpis, nisam bio u kontaktu sa policijom. Ja sam mislio da će se ova situacija riješiti mirni putem i da će se spomenik vratiti u prvobitno stanje bez natpisa "Za dom spremni", a da za to neće biti potrebna policija - rekao je Baldasar.

>> 'Slaže li se Baldasar možda s politikom Rafaela Bobana?'

Komentara 100

DA
Djeca_Arbata
23:59 28.01.2015.

Kaži gdje su ratnici, gdje su davni snovi...kaži gdje su grobovi, da li znade tko...Iznad polja makova, blagi lahor piri...zauvijek će živjeti, hrvatski ratnici...Da l' ih cvijeće pokriva, il' divlja trava...da l' će bit' još grobova, kad će prestat' to...Kaži gdje su ratnici, tko im ležaj sprema...kaži gdje su grobovi,da li znade tko...Iznad polja makova, blagi lahor piri...zauvijek će živjeti...hrvatski ratnici...

RU
rodijak Ujo
00:01 29.01.2015.

ŠOKANTNA NOĆNA AKCIJA POLICIJE: Maskirani i naoružani ištemali 'Za dom spremni' s HOS-ovog spomenika

US
Ustasa
00:41 29.01.2015.

Jos jedan jugoslavenki komunistickia budelastina , dali su te komunjare toliko ludi Ili misle da su Hrvati ludi . Ja mislim da tim kritenima nema mjesca u lijepoj nasoj Hrvatskoj . Pozdrav za dom spremni nije od juicer , on, on postoji kada nisu postojal ni Ustase ni vusivi partizani . Kome smeta taj prelijepi Hrvatski pozdrav please , gubite se nazath od kuda jeste dosli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije