Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Grubišić pita:

'Slaže li se Baldasar možda s politikom Rafaela Bobana?'

otkrivanje spomenika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
13.05.2014.
u 21:45

Potez gradonačelnika Splita osudili su mnogi analitičari

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na otkrivanju spomenika 9. bojni HOS-a, koja nosi ime “Rafael vitez Boban”, dobio je pljesak okupljenih pripadnika bojne, hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji, kao i tisuću građana Splita.

Ratni apsurd

Međutim, iako je riječ o postrojbi kroz koju je prošlo 2500 ratnika, od kojih je 46 položilo živote u obrani Hrvatske, a 300 ih je ranjeno, zbog imena ustaškog pukovnika koje nosi Baldasar je već danima meta oštrih kritika.

Osude stižu od političkih komentatora, novinara, društvenih analitičara, antifašista i Milorada Pupovca.

– Poštujem vas zbog vašeg ratnog puta, zbog časti s kojom ste ratovali jer ste i u ratu ostali ljudi – poručio je Baldasar na otkrivanju spomenika, na kojemu ne piše ime bojne, a čije je podizanje Gradsko vijeće Splita prihvatilo za vrijeme Željka Keruma.

– U Domovinskom ratu dogodio se apsurd da je Hrvatsku napadala vojska koja je zlorabila simbol crvene petokrake, a hrvatski je narod na njihovim ognjištima, osobito na dubrovačkom bojištu, branila bojna koja nosi ime ustaškog zločinca. Upravo time sam se vodio kada sam kao gradski vijećnik podigao ruku i glasao za podizanje spomenika – izjavio je Gojko Čepo, vijećnik SDP-a.

‘To su autogolovi’

Saborski zastupnik Ivan Grubišić ne misli tako.

– Baldasar nije pametno postupio, jedino ako se s politikom Rafaela Bobana slaže, a onda je to njegov problem. To što on govori da odaje počast priča je baba Juke, bio je tamo jer pokušava biti prijatelj sa svima iz politikantskih razloga. Jedino ako nije promijenio ideologiju, a u SDP-u je samo da bi ostvario ambicije i napredovao. To su autogolovi – komentar je Ivana Grubišića. 

>> 'Baldasar nije jedini koji prijepodne sjedi u SAB-u, a popodne s ljudima u crnom 

>> Otkriven spomenik 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban

Komentara 40

VE
verakruz
22:07 13.05.2014.

Sad će i dezerter Baldasar ispasti "ustaša"?! Kako su se ovi digli na noge, ima li netko tko nije pljunuo još na hrvatske branitelje? Eh, trebali smo se mi takvih riješiti devedesetih... Vražja pomirba. Sa komunističkim zločincima nikad nema mira. Kao ni sa četnicima i mudžahedinima, uostalom! Nažalost, to je istina i moramo je se pridržavati.

CR
crnogorica
22:00 13.05.2014.

Vražji ambiciozni crveni raspop.

DO
dobar
22:30 13.05.2014.

Na lazima se zivjelo 60 godina i optuzivalo Hrvate ako je to sve istine neka se u Beogradu otvore arhivi koji su odneseni i neka se istina zna ali bojim se da onda to vragovi crveni nebi imali vise materijala da osuduju sve sto je Hrvatsko . U optuzbama im pomazu naveliko ti Hrvatski Jude i petokolonasi koji nemogu ni smisliti Hrvatsku neovisnu i samostalno. Pupovac se mora jednom opredijeliti da prizna Hrvatsku drzavu ili neka je jednostavno napusti jer ja da mrzim toliko sve Hrvatsko ja nebi zelio ni primati ustasku kunu a kamoli sto drugo. Pupovac ide opet stopama Jovana Raskovica , I Martica prizeljkuje i izaziva ponovno krvoprolice ali ovaj puta ako do toga doce treba sve takove zbrisati iz Hrvatske zemlje i oduzeti im svu imovinu zabraniti povratak kao sto su Pupovcevi antifasisti tj fasisti cerveni radili 60 godina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije