Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRENALIN Kristijan Pavičić suvozač profesionalnom vozaču relija

Sa 160 na sat zavojima Učke

303436.jpg
import
22.09.2005.
u 11:43

Zvuk nabrijanih motora, miris benzina i adrenalin koji podiže brza vožnja tek rijetke muškarce mogu ostaviti hladnokrvnima. Jedan od oduševljenih tim stvarima i Petrinjac je Kristijan Pavičić, profesionalni vozač autobusa, koji se u svojem fiatu unu katkad voli brzo provozati brdskim cestama na Banovini.

Dar od zaručnice
 Njegova zaručnica Zorica Dragojević zamolila je stoga Večernji list da mu ispuni dugogodišnju želju - da u pravoj brdskoj utrci doživi uzbuđenje vozeći se s profesionalnim vozačem brzinama i daleko iznad "stotke". Ponajbolji hrvatski relijski vozač i lanjski osvajač Ina Croatia Delta Rallyja Juraj Šebalj rado je pristao provozati Kristijana na nedjeljnoj brdskoj utrci na Učki. Šebalj veli da se ne voli voziti sam, a užitak mu je nekoga provozati prvi put i dočarati mu užitke relijskih utrka. Iako, dodaje, najčešće se njegovi suputnici prilično prestraše kad potegne "malo jače".
Prvi trening Kristijan je odgledao u gledalištu, no brzina kojom su automobili zujali kraj njega samo je povećala želju da što prije sjedne sa Šebaljom u "nabrijanu" škodu fabiju 1.9 TDI, u kojoj je dvjestotinjak "konja". Gotovo svaki peti automobil nije uspio završiti pet kilometara dugu stazu, a među žrtvama bio je i poduzetnik Narcis Mujkić, čiji je subaru imprezza u jednom zavoju pri sudaru ostao bez lijevog dijela "maske". No, Kristijana to nije pokolebalo, nakon zajedničkog povratka stotinjak automobila s cilja, jedva je dočekao da sjedne u Šebaljevu fabiju i krene na nezaboravnu vožnju zavojima Učke. Kristijan je imobiliziran čvrstim vezanjem i utrka je mogla početi.

Izvrstan osjećaj
- To je bilo nevjerojatno, vozio je gotovo bez kočenja, u neke zavoje ulazio sa 160 kilometara na sat, a peta brzina nepoznat mu je pojam. Ma, dvaput je valjda ubacio u četvrtu! Osjećaj je izvrstan, pogotovo jer je Šebalj vrhunski vozač, pa iako sam u nekim zavojima bio siguran da ćemo izletjeti, nismo bili niti blizu toga - s oduševljenjem prepričavao je vožnju Kristijan.
Nakon avanture, probudila se ideja da i njegov fiat uno zaslužuje nekoliko novih dijelova, kojima bi mu narasla i snaga. Tada bi se i Kristijan mogao lakše uživiti u brze brdske vožnje oko Petrinje, koje bi ga barem djelomično podsjećale na nezaboravnu nedjelju na Učki.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije