Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije u skladu s uredbom

S tržišta se povlače Nutrigold organske sjemenke: Mogu predstavljati rizik za zdravlje

Dubrovnik: Počeo je Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja
Grgo Jelavic/PIXSELL
29.04.2023.
u 08:43

Na proizvodu nije označen alergen gorušica i zbog toga može predstavljati rizik za zdravlje potrošača osjetljivih na taj alergen. Osobe koje nisu alergične mogu ga i dalje koristiti bez ograničenja.

Državni inspektorat obavijestio je potrošače o opozivu proizvoda Nutrigold organske sjemenke lana 500g, LOT: 2022-173, najbolje upotrijebiti do: 30.03.2024. i LOT: 2022-591, najbolje upotrijebiti do: 30.10.2024., zbog mogućeg sadržaja alergena gorušice u proizvodu, javlja Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Na proizvodu nije označen alergen gorušica i zbog toga može predstavljati rizik za zdravlje potrošača osjetljivih na taj alergen. Osobe koje nisu alergične mogu ga i dalje koristiti bez ograničenja.

Objašnjavaju da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004.

VIDEO: Selak Raspudić: Ljudi su umirali od Covida, a sve to da bi si HDZ-ov pomladak kupio Lamborghini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije