Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katastrofalno stanje
Povratak na članak

S pokvarenim zubima nema polaska u školu

Dr. Željko Rotim: Svako dijete, čim mu izađu šestice, trebalo bi na pečaćenje fisura.

Komentari 14

CR
crocro
20:37 10.07.2015.

Sve podržavam. I sve treba učiniti da djeca od najranije dobi steknu naviku pranja zubi. No, što će se dogoditi ako neki roditelji čije dijete treba krenuti u prvi razred, ne uputi svoje dijete na popravak zubi. ili ne sanira kvarne zube, ili ne donese potvrdu o tijeku postupka popravka zuba. Da li to znači da zbog propusta roditelja dijete neće biti upisano u prvi razred i da će zbog zuba gubiti pravo na školovanje, tj. kašnje u školovanju. Sve dok ne sanira kvar na zubima i ne donese potvrdu da je sve u redu? Tko će snositi sankcije ako nedužno dijete ne bude upisano u prvi razred? I da li je moguće da se takav scenarij dogodi.

VL
PA
_Pablo_
21:35 10.07.2015.

A što sa zubarima koji ne žele popravljati mliječne zube,a djeca u toj dobi još ih imaju?Zubar ih je našoj djeci samo premaza lijekom i čekajte da ispadnu.Da niste ukinuli školske dispanzere koji su se bavili prevencijom i kontrolom zdravlja djece do ovog ne bi došlo.Moja je zubarka školu zvala ako se nisam pojavila na zakazanom terminu.Imali smo odličan zdravstveni sustav za djecu i bez obzira na to iz kojeg doba je bio nije ga tribalo rušit.

VL
LA
LANA555
23:46 10.07.2015.

Kolko ima roditelja kaj poima nemaju kak se zubici peru ?A imaju poima kak se vuga .Jadna djecica em 9godina bu ju morali ic u osnovnu skolu.em sad zubici.Kaj ce jos doc na red.Vec mi na k...c idu ti gluposti.

VL
LA
LANA555
23:24 10.07.2015.

A kaj sk klinci nemaju novaca za kaladont?

VL
LA
larala
07:54 11.07.2015.

jesu li gosopodin rotim i hzzo napravili nešto po pitanju upisa tih klinaca kod zubara..jer masa njih se niti ne može upisati kod zubara jer im je hzzo ogranicio broj pacijenata i zabranio upis novih......i , inace, ta potvrda se i do sada morala nositi pri upisu u prvi razred....a, cijena pecacenja fisura košta 200 kn.. tako da je ovo prije nacin kako izmusti novce od ljudi a, ne briga o zdravim zubicima malenih...

VL
DU
Deleted user
12:07 11.07.2015.

Katastrofali su zubari ,a ne djeca. Dovedemmi supruga petogodisnjeg sina kod zubara jer je poceo karijes na mlijecno zubu. Stomatologinja ce, ma ne treba to jos popravljati dodjite te za mjesec i pol. Meni upitnici iznad glave kad mi je supruga to rekla??Kad je nakon mjesec dana se to razbuktalo mi kod nje da to rijesi ,ali je zahvatilo i zub do. Ona ce na to ja mogu popraviti samo jedan zub sada(istovremeno) a za drugi dodji te za 3 mjeseca??!!!Prvo je to napravila nikako , uz to bolilo ga je do ibera, pa sam ga odveo privatnom zubaru da sve rijesi i sada placam privatnog zubara za dijete (jer sve rjesava uz minimalnu bol i vrhunsku kvalitetu) je su ovi katastrofalni,lažljivi lopovi. Riba smrdi od glave , a djecu ostavite na miru!

VL
OR
@orlando
00:00 11.07.2015.

Problem je što djeca jedu previše slatko i nemaju naviku pranja zuba. A što je to pecacenje fisula, kakav je to zahvat ?

VL
OR
@orlando
00:00 11.07.2015.

Problem je što djeca jedu previše slatko i nemaju naviku pranja zuba. A što je to pecacenje fisula, kakav je to zahvat ?

VL
MX
MXLCLGTG
01:38 11.07.2015.

Iako djete ima zdrave zube mora otici zubaru i roditelji platiti uslugu ima li jos nacina kako ovom narodu izvuci novac.

VL
LA
LANA555
23:32 10.07.2015.

Moraju zubeke prat.al fakat ovo je pretjerani zakon..Kaj ako djete ima genski lose zubeke.nema novaca da roditelj kupi kaladont i cetkicu. ?Ovo je pre smjesno sve skupa.A kaj ak imaju roditelja koi je nemaran i nebitno mu je jel klinac pere zubice.Zbog pranja zubica znate kolko cemo tekat imati nepismenih grazana ? Hahaha !

VL
ZD
zdravizubi
22:44 10.07.2015.

Zašto koristiti zastarjele tehnologije. Postoje i druge metode prevencije koja se može raditi kod kuće. http://trafficmonsoon.com/link/28675

VL
DJ
djurex
22:36 10.07.2015.

klor u vodi,flor u pastama,astparm u cokoladicama i sokicima,živa u plombama..eto vase brige za zdravlje..fuj

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.