Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

S lažnom diplomom 14 godina radila kao profesorica, država traži da vrati 754.614 kuna

Inače,  lažne diplome u posljednje su  vrijeme u fokusu, nakon što je u proteklih godinu dana u sustavu obrazovanja otkriveno 60 osoba koje su zaposlene temeljem  lažnih diploma. Sve su te osobe dobile otkaz i prijavljene su policiji.
26. lipnja 2020. u 08:50 30 komentara 14888 prikaza
Američka međunarodna škola u Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zbog toga što je 14 godina varala državu, lažno se predstavljajući kao profesorica i nastavnica sociologije i povijesti, zbog prevare je optužena 43-godišnjakinja, a optužnicu je protiv nje podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću.

diploma Obavljao profesiju učitelja Pronađena još jedna lažna diploma: 6 godina radio u školama sa lažnom inozemnom diplomom

Optužena je da je od 14. veljače 2005. do 13. veljače 2019. radila kao profesorica u školi na području Gospića i  to nakon što se javila na natječaj. Kada se javila na taj natječaj  priložila je neistinitu diplomu jednog hrvatskog filozofskog fakulteta u kojoj je neistinito navedeno da je položila sve propisane ispite i stekla stručni naziv profesora sociologije i povijesti.

Odgovorne osobe u školi u koju se 43-godišnjakinja prijavila nisu posumnjali da je diploma lažna pa su s njom 14. veljače 2005. sklopili ugovor o radu, a 7. rujna 2009.  su potpisali i aneks tog ugovora prema kojem je na neodređeno vrijeme primljena na radno mjesto  profesora sociologije i povijesti.

Osim toga, 43-godišnjakinja je optužena i da je temeljem sporazuma između dvije školske ustanove, 1. rujna 2008. sklopila ugovor o radu s jednom osnovnom školom u kojoj je radila kao nastavnica povijesti. Tijekom inkriminiranog vremena 43-godišnjakinji su na ime plaće isplaćene 754.614 kune, za koliko se okoristila, pa država sada traži povrat tog novca.

diploma Nastavlja se niz Otkrivena još jedna lažna diploma. Žena radila u dvije osnovne škole

Inače,  lažne diplome u posljednje su  vrijeme u fokusu, nakon što je u proteklih godinu dana u sustavu obrazovanja otkriveno 60 osoba koje su zaposlene temeljem  lažnih diploma. Sve su te osobe dobile otkaz i prijavljene su policiji. Na koncu će protiv njih vjerojatno biti i podignute optužnice poput ove koja je podignuta protiv 43-godišnjakinje u kojima će država  tražiti da lažni nastavnici i profesori vrate plaće koje su im  isplaćene.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
 • Immanuell:

  I? Radila je 14 godina, nitko ništa nije primijetio....... Jel dobro radila? Jel bio koji prosvjetni inspektor kod nje na nastavi? Ako jest, kakve su ocjene? Što kažu učenici i radni kolege iz zbornice? Hoće li svim generacijama kojima je ... prikaži još! predavala unazad 14 godina ukinuti legalitet ocjena ispita i završne na kraju godine? Hoće li svi morati polagati ponovo sve što je ispredavala i istestirala?

 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  Malo pročešljajte Zagrebački holding, tu bi bila prava berba. Zadnji puta kad su krenuli u kontrolu došli su do dvijesto pa se odjednom sve stišalo, ni otkaza, ni daljnjih kontrola

 • Avatar WHAZZUP
  WHAZZUP:

  a koliko ih je u "pravosuđu"????!!!!!