Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEPOGLAVSKI VRTIĆ

S krova će odstraniti stare i kancerogene ploče od salonita

vrtic
Ljiljana Risek / VLM
28.07.2010.
u 17:04

Moći će se otvoriti jaslice, a ujedno će se omogućiti predškolcima pohađanje programa u prijepodnevnim satima.

U predvorju Dječjeg vrtića u Lepoglavi izvješeni su virtualni projekti na kojima roditelji 120 polaznika mogu vidjeti novu vizuru objekta nakon predstojeće dogradnje i rekonstrukcije. Po riječima ravnateljice Nade Kuča, roditeljima su se projekti svidjeli, jer nacrti pokazuju da će nakon obavljenih radova njihova djeca biti smještena u funkcionalnom objektu posve prilagođenu novim pedagoškim standardima što ih propisuje EU.

 Rekonstrukcija je, kažu u vrtiću, neophodna, ne samo zbog usklađivanja standarda nego i zbog potrebe modernizacije i prostornog proširenja zastarjelog objekta.

 S krova će se odstraniti stare salonitne ploče koje sadrže kancerogeni azbest.

 Dodatni je problem što je sadašnji krov ravan pa često prokišnjava. Novim rješenjima predviđeno je uređenje stepenasta krovišta. Dio otvorene terase će se zatvoriti i na njenu mjestu sagraditi soba za novu skupinu djece jasličke dobi.

 Bit će dograđena i soba za odgojitelje, a prostorno proširenje omogućit će predškolskoj skupini pohađanje programa u prijepodnevnim satima.

 To sada nije moguće zbog tijesnog prostora, pa predškolci program pohađaju tek od 16 sati nadalje - objasnila je ravnateljica vrtića Nada Kuča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije