Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još četiri dana

S. Koreja zbog lošeg vremena neće danas lansirati raketu

Bayern, Logo
Foto: Reuters
1/2
12.04.2012.
u 08:23

Vremenski su uvjeti loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja. Lansiranja, dakle, vjerojatno neće ni biti, kazao je izvor iz sjevernokorejske vlade

Sjeverna Koreja, čini se, neće danas lansirati raketu dugog dometa za koju tvrde da će poslužiti za lansiranje satelita u orbitu. Prvog od pet najavljenih dana mogućeg lansiranja rakete vremenski uvjeti urotili su se protiv Sjeverne Koreje i sprečavaju lansiranje, prenosi Klix.ba.

– Vremenski su uvjeti loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja. Lansiranja, dakle, vjerojatno neće ni biti – kazao je neimenovani izvor iz sjevernokorejske vlade.

Iako lansiranja danas možda neće biti, Sjeverna Koreja ostavila si je vremena za lansiranje rakete koja može dosegnuti i udaljenosti od 6700 kilometara noseći bojevu glavu od 1000 kilograma. Iako tvrde da će im lansiranje, koje se može očekivati do ponedjeljka, omogućiti da u čast 100. rođendana utemeljitelja Sjeverne Koreje Kim Il-sunga svom narodu podare satelit u orbiti, svijet strahuje da je lansiranje satelita zapravo krinka za balističko testiranje rakete koja bez problema može dosegnuti SAD.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Toni50
08:33 12.04.2012.

S. Koreja zbog lošeg vremena neće danas lansirati raketu, a i time da ameri nemaju problema sa obečanim pogotkom rušenjem te rakete koje se kao boje. Isto kao i ja što se stalno bojim vuka u Zagrebu kad idem po Ilici !

OB
-obrisani-
09:37 12.04.2012.

Sjeverna Koreja i njena vladajuča elita bi mogli nezavisno od lošeg ilii lijepog vremena raditi na tome da svi njeni građani imaju dovoljno hrane, lijekova i lične slobode za koje nažalost ova raketa neče pomoči nego če vjerovatno samo odmači..

PA
patria
09:50 12.04.2012.

Najprije loši vremenski uvjeti, a ako raketa nakon lansiranja eksplodira onda će vjerovatno biti američka sabotaža, njihov standardni izgovor za sve vlastite i ovako prevelike neuspjehe i promašaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije