Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demonstracija sile

S. Koreja lansirala rakete kratkog dometa, Japan spreman na rušenje

spavanje
Foto: Arhiva Večernjeg
1/2
30.03.2012.
u 13:14

– Poduzet ćemo sve neophodne mjere da kasnije ne bismo žalili – poručio je japanski ministar obrane

Izvješća da je Sjeverna Koreja sa svoje zapadne obale jučer lansirala dvije rakete kratkog dometa uznemirila su njezine južne susjede. Južnokorejci špekuliraju o razlozima takvog poteza susjedne države.

– Mislim da su rakete ispalili samo da bi pokazali svoju moć, ali to je vrlo opasna odluka koja bi mogla dovesti do rata. Mislim da su to učinili zbog nestabilnosti režima – komentirao je poteze Sjeverne Koreje 41-godišnji Seo Chang-Soo.

Jučerašnje lansiranje kratkodometnih raketa svojevrsna je najava sjevernokorejske vlade koja bi trebala u sljedeća dva tjedna lansirati i raketu dugog dometa. Pyongyang tvrdi kako će raketu ispaliti da bi u orbitu lansirao prognostički satelit. SAD kao i mnoge druge zemlje, donosi Reuters, sumnja da je to samo izlika za prikriveno balističko testiranje projektila.

Upravo zbog sumnji u namjere Sjeverne Koreje japanske snage dobile su naredbu da sruše raketu bude li predstavljala izravnu opasnost za japanski teritorij.

– Ne možemo si dopustiti da, ako se dogodi nešto neočekivano, žalimo što nismo poduzeli sve potrebno i stoga ćemo poduzeti neophodne mjere – komentirao je naredbu japanski ministar obrane Naoki Tanaka.

Nakon objave kako je Japan spreman za rušenje dugodometne rakete koju Sjeverna Koreja planira ispaliti u idućih 14 dana, japanski razarači opremljeni raketnim presretačima isplovili su u Japansko i Istočno kinesko more. Osim na razarače, Japan će raketne presretače postaviti i na nekoliko svojih južnih otoka te u okolici Tokija.

Ključne riječi

Komentara 15

BA
Bay
13:50 30.03.2012.

J***ih rakete da ih j***...Bilo bi im bolje da tu jadnu fukaru pošteno nahrane ...

ZA
zagrebHR
15:09 30.03.2012.

i prije bi Sjeverna Koreja provocirala ali osim verbalnih prijetnji nikad nisu pokretali nikakve velike napade jer su svjesni da bi izvukli deblji kraj, za Ameriku sad Koreja nije prioritet u trenucima kad se grupiraju snage oko Irana, Iran je strateški strahovito važna država jer osim velikih rezervi nafte i plina drži pod prismotrom i Perzijski zaljev i Izrael i Suadijsku Arabiju i Kuvajt i Siriju i Sueski Kanal i Irak i Kaspijsko more, i zato su globalisti vrlo dobro svjesni da bez kontrole nad Iranom nema novog svjetskog poretka i zato iako je Iran dosad najteža misija u ratovima za novi svjetski poredak globalisti nemaju izbora nego da ga pokušaju stavit pod svoju kontrolu

Avatar flegmatik
flegmatik
13:46 30.03.2012.

Eh ti komunjare, ne znaju ni silu demonstrirati kako Bog zapovijeda. Trebaju se ugledati na Amere, izvrsiti agresiju na dvije-tri drzave, svrgnuti nekoliko diktatora koristeci unutrasnje neprijatelje. Ovo je stvarno pateticno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije