Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bye, bye...

S fakulteta u Velikoj Britaniji će izbaciti matematiku!?

Matematika
Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2012.
u 12:00

Sve se teže završavaju ekonomija, psihologija i društvene znanosti

Bye, bye matematika! Mnogi fakulteti u Velikoj Britaniji vjerojatno će morati izbaciti matematiku s liste obveznih predmeta na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima jer se većina studenata ne može nositi s njezinim izazovima, javili su mediji s Otoka. Sveučilišta će biti prisiljena izbaciti matematiku kako bi studenti mogli diplomirati studije poput ekonomije, psihologije i društvenih znanosti, navodi se u izvješću “Rješavanje problema matematike”, koji je objavila lobistička grupacija RSA.

Navodi se da najveći broj studenata nije u stanju riješiti komplicirane matematičke zadatke, ali da ih profesori svejedno uporno tome podučavaju. Nakon što su matematički lobisti sagledali kakva je situacija u pitanju matematičkog obrazovanje u drugim zemljama svijeta, autori izvješća otkrili su da je matematika u britanskim školama potpuno “neprikladna za praktičnu upotrebu”. Navodi se također i da britanska sveučilišta u prirodnim znanostima ne drže korak s međunarodnim standardima.

Neki fakulteti u svojim oglašavanjima uopće više i ne navode kakvo je matematičko predznanje potrebno za studiranje na nekom fakultetu, i to zbog straha da će ih kandidati unaprijed odbaciti.

U izvještaju se dalje navodi kako su na sveučilištima marginalizirali matematički sadržaj samo zato što studenti “nisu sposobni svladati gradivo”. RSA sugerira da bi svi studenti od 18. godine trebali biti sposobni slušati predavanja iz matematike, a da bi se to doista postiglo, traže da se uvede “matematika za građanstvo”. U osnovnoj i srednjoj školi rješavanje matematičkih problema mladi bi učili na praktičnim primjerima iz svakodnevice.

Loše matematičko obrazovanje u Velikoj Britaniji negativno utječe i na gospodarstvo.

– Dugogodišnje neadekvatno matematičko obrazovanje dovelo je u pitanje budućnost gospodarstva u zemlji – upozorili su britanski mediji.

Komentara 99

FL
flok
13:57 12.02.2012.

moraš imati matematički način razmišljanja, zato mora biti matematika na informatici

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
14:13 12.02.2012.

Gump Forrest, +1 To je to, ali guranje nekakvih krajnosti i maltretiranje sa suvišnim nepotrebnim stvarima jednostavno nema smisla.

AA
aabbcc
13:33 12.02.2012.

. Izbaciti matematiku a ubaciti Vjeronauk ! Posluznost i ideologija je najvaznija za sve nase stucnjake !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije