Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA TESLA
Povratak na članak

S Edisonom se razišao, pobijedio ga u “ratu struja”, ali ga je poštovao

Tesla je sam osmislio sve motore, sustav generatora i transformatoraza uključenje elektrane na slapovima Niagare

Komentari 3

Avatar ZLO
ZLO
00:01 20.02.2020.

Nažalost, Tesla je bio naivčina bez trunke poslovne pokvarenosti u sebi. Kao i svi genijalci, mogao je riješiti svaki problem osim, vlastite egzistencije. Medju američkim razbojnicima nije apsolutno imao nikakve šanse. Način na koji opisuje kako ga je Edison (netalentirana lopina) preveslao za 50k dolara, govori sve.

VL
Avatar Glina74
Glina74
08:59 27.02.2020.

Koliko ja znam svi izumitelji i mozgovi koji su radili kod EDISONA imali su ugovore sa EDISONOM da on na svoje ime prijavljuje sve izume jer je on imao novce, jer priijavljivanje PATENATA je bilo jako skupo tako da siromašniji tako da siromašniji izumitelji nisu bili u stanju prijavljivati PATENTE na svoje ime .Tako da je puno patenata koji se vode da su EDISONOVI izumi ustvari je on bio samo POSLODAVAC koji je imao NOVCE . Bio sam 2 puta u For Mayersu u labaratoriju koje je već više godina kao EDISON Muzeum otvoren za posjetioce . EDISON je imao više labaratorija po AMERICI gdje je skupljau izumitelje koji su radili za njega

VL
Avatar LindaAU87
LindaAU87
23:30 19.02.2020.

Žеlite lеžeгni seks? Mоja maca vam je na гаsроlagаnju! Оvdjе рrоnаđitе mоj ргоfil s tеlеfonsкim bгоjem --> http://kisstok.com

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.