Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drskost

S crkve lopovi pokrali bakar vrijedan 20-ak tisuća kuna

'                               '
'Photoshop'
18.05.2010.
u 17:20

S krova crkve nestao je 61 metar bakrenih cijevi i 24 komada oluka, ostala samo dva labuđa vrata: Velečesni Režek kaže da je vrijednost ukradenog oko dvedeset tisuća kuna

Kradljivci metala, posebice najcjenjenijeg bakra, čija cijena dostiže i 30-ak kuna po kilogramu, očito ne biraju mjesta gdje će i komu ukrasti. U noći na ponedjeljak na velikoerpenjskom brijegu nepoznati su počinitelji sa župne crkve Sveta tri kralja u nacionalnom svetištu Hrvatskoj majci skinuli s crkve sav bakar - bakrene cijevi s nosačima i koljenima.

Krađa nakon mise

– U nedjelju sam u crkvi služio misu i negdje oko 12 sati napustio sam brijeg. Vratio sam se u ponedjeljak poslijepodne oko 16 sati i imao sam što i vidjeti. Skoro sav bakar mi je nestao s crkvenog krova. Bila je policija, i to puna tri i pol sata, i napravili su zapisnik. S crkve su mi ukrali 61 metar odvodnih bakrenih cijevi i 24 komada oluka koji drže cijevi. Ostavili su tek dva bakrena labuđa vrata – rekao je župnik Ivan Režek. Na pitanje koliku su štetu lopovi napravili, župnik Režek nam je rekao kako je na brijegu bio limar i štetu procijenio na oko 20.000 kuna.

– Ne znam ni sam što dalje, za četvrtak i petak najavili su kišu, a ja crkvu ne mogu ovako ostaviti. Od slijevanja vode s krova sva fasada bit će mokra i nastat će još veća šteta. Moram u ovih dan-dva brzo nešto poduzeti i zvati majstore da naprave i postave druge žljebove.

Ne mogu dežurati 24 sata

Na pitanje hoće li opet postaviti bakrene, Režek je rekao da od bakra ne odustaje.

– Onome tko je ukrao, nek mu je na dušu, valjda će ga policija naći, a Bog oprostiti. Ali život ide dalje. Što sad, stavit ću nove žljebove, ali ne mogu ja 24 sata dežurati kraj crkve da lopovi ponovo ne dođu. Sve oko crkve je rasvijetljeno, ali očito uzalud – rekao je župnik Režek, dodajući da je ovo prvi put u deset godina otkako je crkva restaurirana da mu je nešto s crkve ili župnog dvora nestalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije