Naslovnica Vijesti Hrvatska

S Centrom za posjetitelje Park prirode Lonjsko polje postaje perjanica turizma

Osim prijamnog dijela, imat će suvenirnicu, kafić, polivalentnu prezentacijsku dvoranu, prostore za razne igre...
03. kolovoza 2014. u 08:17 0 komentara 588 prikaza
Krapje
Foto: Željko Gašparović

U Krapju, selu graditeljske baštine, sve je više obnovljenih starih drvenjara, kuća po kojima je ovo selo poznato i izvan Hrvatske i zbog kojih je proglašeno europskom kulturnom baštinom. Ulaže se puno kako bi se preostale drvene kuće zaštitile i uredile.

Tradicijski izgled imat će i budući Centar za posjetitelje Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, koji još nije završen. Njegova namjena, ali i funkcionalnost, bit će važna turističko-posjetiteljska infrastruktura ne samo za Krapje nego i za Lonjsko polje.

– Završetkom ovih radova, u čiju će se realizaciju utrošiti oko 2,5 milijuna kuna, stvorit će se preduvjeti da Park prirode Lonjsko polje postane perjanica kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. Zbog svojeg neprocjenjivog bogatstva prirodne i kulturne baštine Lonjsko polje to svakako zaslužuje – izjavio je Eduard Bogović, voditelj promidžbenih aktivnosti Parka.

Centar za posjetitelje imat će, osim prijamnog dijela, polivalentnu prezentacijsku dvoranu, prostore namijenjene za edukacijske i interaktivne igre, suvenirnicu, mali kafić za posjetitelje i veliko parkiralište. 

>> Mlade rode iz ZOO vrta u Zagrebu puštene u Čigoču

>> Mladi čuvari prirode počeli s obukom

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.