Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERAL ZLATAN MIJO JELIĆ
Povratak na članak

S 22 godine je zapovijedao obranom Mostara: San mu se ispunio 25 godina nakon Oluje

General Zlatan Mijo Jelić ratni zapovjednik Specijalne policije MUP-a HR HB, koju je odlikovao predsjednik Milanović, s 22 godine je zapovijedao obranom Mostara

Komentari 32

GE
george34
16:59 06.08.2020.

Svaka cast hrvatskom bojovniku.

VL
DU
Deleted user
17:33 06.08.2020.

Bravo za predsjednika Milanovića i bravo za generala Jelića ........

VL
MP
Miroslav.P
17:04 06.08.2020.

Bravo predsjednice! Ja sam uvjek govorija daje Milanovic veci Hrvat od mnogih. Narocito onih sto se puno busaju u prsa. On to iskaze na drugi nacin Zmaci treba desifrovat Sad ce bit od neki znam ba ba,ba. ali tako je to.

VL
DU
Deleted user
16:57 06.08.2020.

Imperativ hrvatske državne politike treba biti očuvanje konstitutivnosti hrvatskog naroda u BIH! Hrvatska ne može stajati po strani nad onim što se događa u BIH.Ako ste nas već prisili da položimo oružje i potpišemo to što smo potpisali u Daytonu "zarad viših interesa" dužni ste osigurati da se potpisano ispoštuje! Posebno to treba zahtijevati od naših američkih prijatelja. Ne moramo se voljeti (ideološki,politički,regionalno) ali se moramo međusobno poštovati i podupirati kao jedan narod.Naročito kad su u pitanjima državni interesi. Hrvati Herceg-Bosne su bili i jesu najveća brana Hrvatske.I onda i danas spremni smo bez razmišljanja dati život za Hrvatsku. Drago mi je da su Baja i Mijo zasluženo odlikovani,ružno je da zbog političkih optužnica ne smiju u Hercegovinu.

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:15 06.08.2020.

Ja mislim da je ovim potezom Milanovic srusio monopol HDZ-a na glasove BiH Hrvata. Ne bih se sad upustao u diskusije o opravdanosti prava nas BiH Hrvata da glasamo na izborima u Hrvatskoj (osobno, nikad nisam koristio to pravo), ali kad ga vec imamo, onda bi barem ljudi trebali glasati glavom a ne srcem. Ne drukam za SDP, daleko od toga, jednostavno vjerujem da velika vecina od onih 10-ak posto biraca koji izadju na izbore u BiH glasaju po automatizmu i bez imalo razmisljanja, a to nije dobro.

VL
DU
Deleted user
16:54 06.08.2020.

g.predsjednice budi za narod ...osluskuj bilo naroda...i hrvatski narod ce biti uz vas...ovakovi drzavnicki potezi utiru put za drugi mandat...samo hrabro naprijed...domovinski oslobodilacki rat za hrvate je svetinja i kamen zaglavni lijepe nase domovine hrvatske...

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
00:15 07.08.2020.

General Zlatan Mijo Jelić . Moj naklon, vi ste spasili Mostar da ne postane kalifat. Bravooooooooooooooooo. generale.

VL
BE
Beskucnik
00:57 07.08.2020.

Treci entitet kao opcija u slucaju poraza u trazenju izbornog zakona , inace nam bosnjaci +migranti presijecaju Hrvatsku na pola , nitko nece moci zaustavit naseljavanje poglavito Turaka u BIH , bosnjaci planiraju Turcima dati drzavljanstvo na osnovu navodnog porijekla iz BIH , ako BIH ude u EU milijuni Turaka ce uzet BIH putovnicu ,nadglasat sve u BIH i pretvorit zemlju u utrobi Hrvatske u Tursku zonu za potkusurivanje sa EU , u slucaju ne ulaska u EU , izgledno je stvaranje islamske drzave u BIH , bilo koja opcija je pogubna za Hrvatsku , Turizam , gotovo ratna zona na granicama , bi otjerala investitore , a mozda cak i BIH sa jeftinom migrantskom radnom snagom i prljavom industrijom ,postane Turski trojanski konj ,i damping cijenama ugrozi Hravtsku ekonomiju

VL
ER
EroK
00:16 07.08.2020.

Bravo gen. Jeliću! Ćetitke od srca! Predsjedniče, dobar potez!

VL
BL
Blacknemesis8
22:57 06.08.2020.

Nista cudno. Ovo je ovako, naoko ispravan potez novog predsjednika. A, sta je bilo 2013....?! Lex Perkovic...?! Bas me zanima, sta ce biti, do kraja mandata. Ako mu vec neki pripisuju drugi mandat. Polako. Neka raztumaci ono iz 2013. ...jelito bio gaf ili sta...radi se o lex perkovicu...dakle, nek vrijeme pokaze. Mozda se dozvao pameti. Nisam siguran. Oprez. Za ovo, naravno veliki plus. Vidit cemo kasnije, koji su pravi motivi. A, doznat cemo. Sacekajmo prvo reakcije. Evo, vec stizu prve iz Bih.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:44 06.08.2020.

Bravo za obojicu.

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
00:21 07.08.2020.

Napokon je vitez Milanovic, ispravio dugogodisnju nepravdu : BiH Hrvati su se borili za opstanak Hrvata u BiH...borili se i za Hrvatsku . Kad je rat prestao..okrenio im je HDZ ledja ..ipak je Milanovic napokon to ispravio.

VL
OL
Oluja
00:34 07.08.2020.

Tako djeluje Hrvatski Predsjednik .....Bravo

VL
PO
pointmaker
21:07 06.08.2020.

kaj nije praljak bio zapovjednik odbrane mostara i za to bio osuđen?

VL
DU
Deleted user
17:08 06.08.2020.

Predsjednik je osigurao i drugi mandat.Pokazao se kao mudar političar i državnik.Ima on onu tuđmanovsku crtu. General Prkačin davno je razumio da Zoran Milanović "ima klikere" i da nije antihrvatski nastrojen.Naročito da nije povezan s stranim centrima moći koji projeciraju svojih interese na ovim prostorima i drže"balkanska plemena" pokornim. Razumljivo je da u nekom narodu postoje ideološki,stranački i politički prijepori,regionalni rivaliteti,lokal politike,ali je nedopustivo da ti prijepori utječu na usud i nacionalni interes cijelog naroda. Nadam se da će se predsjednik uključiti u modernizaciju Oružanih snaga,posebice kupnju novih zrakoplova. Jasno,to MORAJU biti američki zrakoplovi.Ako ti netko pokloni milijardu dolara oružja i državu onda si mu dužnik.A Amerika je sila s kojom se ne valja zamjerati.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
20:54 06.08.2020.

koliko se sjećam, a sjećam se, prvi zapovjednik obrane Mostara bio je Jasmin Jaganjac, a poslije njega Arif Pašalić, i onda je počelo sr.....

VL
Avatar KiM
KiM
10:11 07.08.2020.

A ko je sad ovaj optuzeni ratni zlocinac?Jel nije osudjeni ratni zlocinac Slobodan praljak bio glavni zlocinac u bosanskom Mostaru?

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
00:16 07.08.2020.

Vitez Milanovic..predsjednik koji zna kako se treba ponasati presjednice legendo.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
21:07 06.08.2020.

Osim što je nakon pobjede, na predsjedničkim izborima rekao:Zdravo, ne vidim više po čemu je još,bivši poduzetnik, ljevičar. Čak vjerujem da bi, da je bio na Plenkijevu mjestu, bolje prošao u sukobu sa sindikatima.

VL
HA
Habuhabuhabu
21:30 06.08.2020.

Ta obrana se sastojala u tom da se jedno sklepano oklopno vozilo vozalo brdom prema Sirokom koje su rezervisti «gadjali» i nikad nisu uspjeli da pogode. Zatim su detonirani svi mostovi da bi se muslimansko stanovnistvo prebacilo u tzv. Istocni Mostar i zatvorilo u geto. Ono iz Zapadnog Mostara je ili protjerano ili zatoceno ili likvidirano. Ko zeli da zna, naci ce pravu informaciju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.