Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON NIZA SPOROVA

Ryanair u problemima: Agencije prestaju prodavati njihove letove, među njima i Booking.com

In view of the now approaching Christmas holidays, airfares are rising again.
Foto: Luca Ponti / ipa-agency.net
1/5
03.01.2024.
u 16:45

U Ryanairu procjenjuju da će njihov potez povećati postotak praznih sjedala po letu u prosincu i siječnju za jedan ili dva posto, ali neće značajno utjecati na promet i dobit u cijeloj 2024. godini.

Skupina online putničkih agencija prestala je početkom prosinca prodavati Ryanairove letove zbog pravnog i regulatornog pritiska, objavio je irski avioprijevoznik, procijenivši da potez ne bi trebao značajno utjecati na njegove poslovne rezultate u ovoj godini. Skupina agencija uključuje Booking.com, Kiwi i Kayak.

Letovi su vjerojatno uklonjeni zbog pritiska agencija za zaštitu potrošača, novih Ryanairovih mjera provjere korisnika i zbog nedavne presude irskog Visokog suda, nagađaju u irskom prijevozniku. Ryanair je proteklih godina pokrenuo niz sporova protiv online putničkih agencija zbog, kako su naveli, naplate dodatnih naknada i blokade komunikacije s korisnicima.

"Poštene/transparentne" online agencije, poput Google Flightsa, ne dodaju skrivene marže i nastavljaju s prodajom Ryanairovih letova, naglasio je u priopćenju objavljenom u srijedu irski prijevoznik.

Booking Holdings, vlasnik Booking.coma, Kayak i Kiwi.com nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju informaciju o 'skidanju' Ryanaira s platforme.

VEZANI ČLANCI:

U Ryanairu procjenjuju da će njihov potez povećati postotak praznih sjedala po letu u prosincu i siječnju za jedan ili dva posto, ali neće značajno utjecati na promet i dobit u cijeloj 2024. godini. U prosincu prosječan broj praznih sjedala po letu porastao je na devet posto, s osam posto u prethodnom mjesecu, izvijestili su.

Ryanair navodi da je u prosincu prevezao 12,5 milijuna putnika, za devet posto više nego u prosincu 2022. godine, unatoč otkazanih više od 900 letova zbog rata u Gazi.

VIDEO Drama prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci: 14 putnika izbačeno s Ryanairovog leta za Bruxelles

Komentara 1

BE
Beyonder
08:12 05.01.2024.

Nedavno gledao neke letove tih jeftinijih kompanija za Egipat ili Maroko. Ništa, apsolutno, ništa dok već iz Ljubljane imaš kamo god hoćeš. Koja smo mi prčija od države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije