Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIDBENI NALOG

Ruža Tomašić pisala Vučiću i Brnabić: Rukavica je bačena!

Ruža Tomašić
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/2
15.05.2019.
u 17:50

Trenutna zastupnica i kandidatkinja za novi mandat u Europskom parlamentu pisala je srpskom predsjedniku i premijerki

Zastupnica u Europskom parlamentu, dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke te kandidatkinja na predstojećim europskim izborima Ruža Tomašić poslala je pismo srpskim vlastima odnosno predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

U pismu je pozvala da se ispuni uhidbeni nalog izdan od Međunarodnog suda Ujedinjenih naroda za ratne zločine (MICT) koji traži izručenje dvoje članova Srpske radikalne stranke, Vjeverice Radete te Petra Jojića.

Sud je u svojoj odluci odbacio mogućnost da se suđenje Radeti i Jojiću preda srbijanskom pravosuđu, zbog realne mogućnosti utjecaja na svjedoke koji su u strahu za vlastiti život.

Njih dvoje optuženi su za nepoštivanje suda jer su tijekom slučaja sa Šešeljem prijetili i pokušavali podmititi svjedoke. Viši sud u Beogradu zaključio da Republika Srbija nema obvezu izručivanja okrivljenika kada se radi o nepoštivanju suda i utjecaju na svjedoke. Vjeverica Radeta poručila je preko medija da „dragovoljno neće otići u Den Haag“ čime je vladajuće u toj zemlji dovela u nezavidnu poziciju.

- Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li doista predani međunarodnim pravnim obvezama i želite li doista Srbiju čim prije vidjeti u Europskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi - upitala je Tomašić na kraju pisma

Predstavnik Amsterdamske koalicije - Valter Flego o euroizborima, Uljaniku...

Komentara 52

Avatar Matija22
Matija22
18:21 15.05.2019.

neće oni u EU ni za sto godina prije će Vojvodina i Sandžak ući u EU nego Srbija

MA
Mary5
19:42 15.05.2019.

Ruzo Ruzice❤

PA
Pax
20:46 15.05.2019.

Vjeverica? Večernji nije ni na razini školskog lista, kadrovi sa FPZ!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije