Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILE VLASTI

Ruski zrakoplovi ušli u zračni prostor Švedske: Sa sobom nosili nuklearno oružje?

Russian military aircraft fly during the exercises of the Russian Navy in the Mediterranean Sea
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/4
30.03.2022.
u 22:36

Oružane snage odbile su odgovoriti jesu li zrakoplovi imali nuklearno oružje, no potvrdili su kako je kršenje zračnog prostora moralo biti namjerno

Ruski vojni avioni koji sa sobom prevoze nuklearno oružje ušlo je u švedski zračni prostor.

- Ovaj potez je jasan čin zastrašivanja, kazao je izvor za švedsku televiziju TV4 News. 

Radi se o četiri zrakoplova - dva Suhkoi 24 zrakoplova ušla su u zračni prostor zajedno s dva Sukhoi 27 borbena zrakoplova, a poletjeli su 2. ožujka iz Kalinjingrada, prenosi Sky News.

Švedsko ratno zrakoplovstvo je od početka invazije u Ukrajini u povećanom stanju pripravnosti, zbog čega su rano mogli uočiti zrakoplove koji su letjeli prema nebu iznad švedskog otoka Gotlanda. 

Oružane snage odbile su odgovoriti jesu li zrakoplovi imali nuklearno oružje, no potvrdili su kako je kršenje zračnog prostora moralo biti namjerno. 

- Mi ovaj potez smatramo svjesnom akcijom - kazao je načelnik zračnih snaga Carl-Johan Edstrom. 

- To je vrlo ozbiljno, pogotovo kao zemlja u ratu. Analizirali smo incident i jasno je da ne možemo isključiti mogućnost da se radilo o pogrešnoj navigaciji, no sve ukazuje na namjerno kršenje švedskih granica - dodao je. 

Kršenje granica Švedske ukupno je trajalo oko minutu

>> VIDEO Evakuirani stanovnici Ukrajine opisali život pod ruskom okupacijom: 'Svijete, probudi se'

Ključne riječi

Komentara 7

TO
Toni111
16:45 31.03.2022.

😁😁😂😂😂 dajte samo da se štogod piše i štogod ćita.....

Avatar DIXI
DIXI
22:51 31.03.2022.

Došli po IKEA namještaj.

Avatar mason
mason
05:09 31.03.2022.

U Svedskoj koja ima GDP per capita $ 58 000 dode neka sirotinja sa $11000 i pravi probleme. Mozda sutra jos gora sirotinja Pakistan ili Sjeverna Koreja pocnu isto. Mora se nesto promjeniti ako treba uci u recesiju ali sirotinjuu sa nuklearnim oruzjem drzati na rubu gladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije