Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva iz pakla

Ruski vozači tri dana zapeli u koloni dugoj 200 kilometara

'za unu....11. 08. 2007. autoput zagreb-split kod male kapele/ kolona u smjeru zagreba snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/PIXSELL
05.12.2012.
u 14:02

Krenuvši iz Moskve prema Sankt Petersburgu vozači nisu slutili da će na odredište stići tek za dva do tri dana

Snijeg nije jedina stvar koja je proteklih tjedan dana zadavala glavobolje mnogim Rusima. Uz borbu s najvećom mećavom koja je moskovsko područje pogodila u zadnjih 50 godina, ruski vozači bili su prisiljeni ''preživjeti'' trodnevnu agoniju prometnog zastoja. Ta je ''pošast'', pišu RIA Novosti, zatekla one koji su se u petak predvečer zaputili iz Moskve u Sankt Petersburg. Već u večernjim satima došlo je do nagomilavanja redova na magistrali M-10 koje je polako preraslo u kolonu dugu čak 201 kilometar.

Krenuvši iz grada Tvera koji se nalazi na četvrtini puta, prometne službe pokušale su priskočiti u pomoć te raščistili kolonu, no njihovi pokušaji urodili su plodom tek nakon dva i pol dana. Dotad su se vozila kolonom kretala od 5 do 10 kilometara na sat, a nesretnim vozačima pomoć su diljem ''etape'' pružale ekipe koje su na svakih par kilometara magistrale uspostavile punktove na kojima su putnicima dijelili vodu, hranu i deke te osiguravali liječničku pomoć. Trajalo je to sve do ponedjeljka ujutro kada je očišćeno posljednjih 45 kilometara prometnog zastoja.

Slični su prometni zastoji prije par godina zabilježeni u Kini i Brazilu. Tako su vozači pokraj Pekinga 2010. godine čak deset dana proveli u koloni dugoj 96 kilometara, dok je pored Sao Paula godinu dana prije formirana kolona od rekordnih 295 kilometara.

>>Na zagrebačkoj zaobilaznici kolona duga 17 kilometara

Komentara 5

YU
yututu
11:16 05.12.2012.

Ko im je kriv, kad nisu sagradili alternativne pravce i odvojke od glavne ceste sa odmorištima......a to košta......

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
14:31 05.12.2012.

Kolona u Rusiji veća nego cila Hrvatska.

GL
Glista
17:04 05.12.2012.

Jad i bijeda. Kako sam se i sam uvjerio, Rusija je daleko od neke "sile" na koju pretenzira. M-10, glavni autoput koji spaja dva najveca ruska grada Moskvu i Petrograd, samo na prilazima tim gradovima je moderan 2-tracni (u svakom smjeru), dok je velika vecina te ceste jednotracna. Sve dok si rusi pokusavaju ljeciti kompleks manje vrijednosti i naoruzavati se sa nuklearnim podmornicama i polarnim bombarderima, od te tzv. svjetske "sile" nece biti nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije