Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPIO POBJEĆI
Povratak na članak

Ruski vojnik otvoreno ispričao što je sve doživio u ratu: 'Mučili su Ukrajince, sve su pokrali'

Konstantin Jefremov služio je u vojsci i prije rata, a 10. veljače raspoređen je zajedno sa svojom grupom na Krim. Kako je rat krenuo bjesnjeti u Ukrajini, tako je sve više doživljavao scene koje su mu ostale urezane u pamćenje. Naposljetku je uspio i pobjeći, no kaže da si ne može oprostiti

Komentari 25

DU
Deleted user
11:45 02.02.2023.

Da..... Uspio je izvući živu glavu, ali takvih priča ima na stotine, s obje strane crte razdvajanja...... Rat nikome nije ništa dobroga donio, samo loše i gore, pojedinci se pretvore u životinje, doslovno..... Ni oni što su podržavali rat, organizirali sve samo da ne prevagne mir računajući da će im rat biti brat, nisu se na kraju dobro proveli. Ako ništa drugo, neće imati mirnu savjest u starosti, PTSP te pere svaki put kad zatvoriš oči da bi spavao..... Ni ovaj vojnik, čak i ako si sredi život negdje izvan Rusije, neće nikad do kraja života imati mira, uvijek će se pitati je li ispravno odlučio, je li stvarno dezerter u pravom smislu riječi, je li izdajnik svoga roda i grude..... Iako će znati zašto je to učinio, svejedno to kopka..... Uvijek je bolje 100 godina pregovarati nego izazvati sad već svjetski nered i cirkus kakav je prije nepunih godinu dana upadom u Ukrajinu izazvala Rusija...... Toliki životi bi ostali sačuvani, gradovi i sela koji traju stotinama godina satrani su u nekoliko dana, već gdje je bila linija fronte..... Sad je gotovo, međusobna mržnja dva naroda je nadrealna, taj sat više nitko na svijetu ne može vratiti na početak.

VL
FR
franjo
14:17 02.02.2023.

Što se tiče sve su pokrali , kao i što je bilo kod nas. A još uvijek i traje…tko je AP…

VL
Avatar zong
zong
13:02 02.02.2023.

Kada su Rusi 1962 došli na Kubu, SAD je bio spreman na kopnenu invaziju iste. Također su bili spremni započeti nuklearni rat ukoliko se Rusi nebi povukli sa Kube. Skroz nebitno za Amere i ostale zpadne zemlje, kakav je tada bio stav suverene države Kube o tom Ruskom prisustvu kod njih. Čitav zapad je tada imao razumjevanja za politiku SAD-a. Danas kada je NATO planirao doći u Ukrajinu, na samu granicu Rusima, sada se čitav taj zapad čudi ruskoj invaziji na Ukrajinu kao pura dreku... i pazite, sada se NATO i SAD pozivaju na sporazume u kojim su Rusi garantirali suverenitet, među ostalima i Ukrajine a zaboravljaju da su se oni u istim tim sporazumom obavezali da se NATO neće širiti na istok... Što su naravno prekršili već u narednim godinama i do danas se proširili na sve zemlje nekadašnjeg Varšavskoga pakt....

VL
BI
billynik
16:08 02.02.2023.

Zanimljivo je kako se ovakvi članci počnu pojavljivati čim Rusi imaju inicijativu na ratištu.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:37 02.02.2023.

Što je ovo, satirički pregled?

VL
DU
Deleted user
13:40 02.02.2023.

zašto ne možemo čitati intervju Adrian Bocquet-a francuskog medicinskog tehničara koji optužuje ukrajinsku vojsku za ratne zločine?

VL
BO
BorderGuard
12:05 02.02.2023.

A kada cemo citati izjavu ukrajinskog vojnika sto su sve radili ruskim vojnicima i civilima?

VL
Avatar Behemot
Behemot
18:39 02.02.2023.

Jedna topla ljudska priča dezertera. Simpatiziram sa njime kao i sa Plenkovićem i Jandrokovićem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.