Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Nesterenko

Ruski veleposlanik: Dogovaramo s hrvatskim Stožerom specijalne letove s cjepivom iz Rusije

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
16.02.2021.
u 23:56

Prvo nam treba dozvola Agencije, zatim i službeni poziv od Hrvatske, istaknuo je veleposlanik

Oči Europe usmjerene su prema ruskom cjepivu na kojeg su maltene donedavno gledali sa sumnjam. No, nakon najavljenih sporijih isporuka cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V. dobio je na svojoj važnosti. Pogotovo nakon što je ugledni znanstveni časopis Lancel potvrdio njegovu efikasnost. 

Vjeruje se kako će u Hrvatsku uskoro stići čak milijun doza ruskog cjepiva, dok bi se s cijepljenjem populacije s njim krenulo kad bi stignulo odobrenje Europske agencije za lijekove. 

Ruski veleposlanik u Zagrebu Andrej Nesterenko otkrio je za RTL kako je Rusija u kontaktu s hrvatskim vlastima oko cjepiva za koronavirus, no dodao je kako su to samo kontakti. 

Na hipotetsko pitanje ako Europska agencija za lijekove sutra odobri cjepivo, bi li kroz desetak dana mogli imati milijun doza u Hrvatskoj, veleposlanik je kazao sljedeće: - Prema mojim informacijama, to bi se moglo organizirati, moguće je. Prvo nam treba dozvola Agencije, zatim i službeni poziv od Hrvatske.

- Što se isporuke tiče, mislim da bismo mogli to napraviti za nekoliko tjedana. Također smo s vašim vlastima dogovarali mogućnost korištenja specijalnih letova iz Rusije gdje se cjepivo proizvodi, kako bi što prije stigla isporuka do Zagreba - dodao je veleposlanik.

Ključne riječi

Komentara 21

YE
yelloman
04:49 17.02.2021.

Argentinci narucili 20 miljuna Spitnika jos sredinom 12mj. Do sad im stigle 4 posiljke sve zajedno 1 miljun. Argentina ima 44miljuna ljudi. Iran narucio puste miljune do sad dobili 110 000. Srbija dobila 90 000. R. Srpska 2000. Venezuela 100 100 000 Madjarska 40 000. Zasto itko misli da ce mala Hrvatska sad odjednom dobiti miljun Sputnika u par tjedana? Svima su tako obecavali nitko nije dobio na vrijeme

BR
Branitelj2020
05:51 17.02.2021.

Budći da sljedeći tjedan zemlje članice EU trebaju izglasti sankcije Rusiji zbog Navaljnog i ostalih s...nja koja Rusija čini sada Rusi rade svei sve obaćavaju da bi to spriječili. Kakvih milion doza cijepiva kada nisu isporućili niti 1% onoga zemljamama koje su ih već odavno naručili id njih.

IP
info_punkt
00:35 17.02.2021.

šalji to hitno i ne blebeći puno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije