Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatski spor

Ruski trgovac oružja izručen SAD-u unatoč protivljenju Moskve

Viktor Bout
AFP
16.11.2010.
u 13:00

Viktoru Boutu sudit će se za nelegalnu prodaju oružja, a bude li proglašen krivim, slijedi mu doživotna robija

Tajland je danas izručio SAD-u Viktora Bouta, 43-godišnjega ruskog trgovca oružjem, uhićenog u u Bangkoku 2008. na zahtjev američke strane. Bouta su uhitili američki agenti koji su se pretvarali da su pripadnici kolumbijskoga pobunjeničkog pokreta kojemu je on želio prodati oružje. Ruskom državljaninu sudit će se za nelegalnu prodaju oružja, a bude li proglašen krivim, slijedi mu doživotna robija. 

Viktor Bout više je od 15 godina prodavao oružje afričkim vojnim zapovjednicima i militantnim islamskim skupinama. Zato mu je jedan britanski političar nadjenuo nadimak "trgovca smrću". Međutim, on poriče da je ikada bio trgovac oružjem, a Moskva također tvrdi da je običan poslovni čovjek te da je nevin.

Bout je bio časnik ruskog zrakoplovstva i vjeruje se da su mu poznate mnoge ruske obavještajne operacije. Analitičari smatraju da se Moskva plaši da bi Bout na suđenju mogao otkriti mnogo više nego što bi Moskva željela. 

Ključne riječi

Komentara 4

99
999jakob
13:48 16.11.2010.

dada ali ak vec pisete napisite sve hehehehehehe, ovo je tocno sve kaj ste napisali ali ic nije napisao sve-ili nezna ili nece hehehehehehe, taj rus napravio je veliki posao za amerikance i tamo gdje drugi nisu htjeli ici isao je on za amerikance, ja ruse ne volim ali uvijek treba reci istinu, kad ga amerikanci vise nisu trebali odnosno kad je postao preopasan jer je istina oruzje prodavao i neprijateljima amerike, onda su decki odlucili postavit mu pusku heheheehehehe, on je jedan od najbogatijih rusa i spada medju prvih 5 po bogatstvo heheheheheheehe-ni amerika puno puta nije na visini, i oni se zahvaljuju suradnicima na nacin da ih uvlace u klopko, isto kak su i hrvati zahvalni, hehehehehehee nema vise rata sad se vise nemoramo poznat vele hrvati heheheehehehe

OB
-obrisani-
19:08 16.11.2010.

največi trgovac i nositelj smrti na planetu ciokaubojlend uništava konkurenciju, koja je to žgadija, da it se riga

OB
-obrisani-
19:22 16.11.2010.

ovaj sigurno nije sixfingers

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije