Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIHAIL MIŠUSTIN

Ruski premijer zaražen koronavirusom: 'Čuo sam se s Putinom'

Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
30.04.2020.
u 19:45

U Rusiji je trenutno potvrđeno više od 100.000 slučajeva zaraze dok je od izbijanja pandemije život izgubilo 1.073 ljudi.

Premijer Ruske Federacije, Mihail Mišustin, pozitivan je na koronavirus. Tu vijest prenio je i predsjedniku Vladimiru Putinu putem videopoziva, a zajedno su odabrali i vršitelja dužnosti dok će Mišustin boraviti u samoizolaiji oporavljajući se od COVID-19.

"Upravo sam saznao da je moj test na koronavirus pozitivan. Sada se moram pridržavati pravila i otići u samoizolaciju. Nadam se da su svi moji kolege u dobrom stanju", izjavio je ruski premijer Mišustin danas tijekom programa uživo na državnoj televiziji. 

Vladimir Putin u međuvremenu je dekretom imenova Andreja Belousova privremenim premijerom, a navodno je slijedio sugestiju samog Mišustina o izboru kandidata, piše CNN

Mišustin je u ovom trenutku najviše pozicioniran političar koji je zaražen koronavirusom u toj državi, a nije zgorega spomenuti kako je u srijedu prisustvovao sastanku vladinog koordinacijskog vijeća za suzbijanje širenja virusa na kojem je govorio o otvaranju granica.

"Vlada će raditi kao i dosad. Bit ću s kolegama u vezi putem telefona, a s vama putem videokonferencije", dodao je Mišustin (54).

Vladimir Putin je uzvratio poželjevši premijeru brz oporavak, dodajući da mu želi "zahvaliti na dosadašnjem radu" i da se "ono što se vama dogodilo može dogoditi svakom".

"Nadam se da ćete moći raditi i da ćete aktivno sudjelovati" u vladinim odlukama, rekao je ruski predsjednik napomenuvši da se "bez vašeg mišljenja i sudjelovanja odluke neće donositi".

Vladimir Putin (67) već jedno vrijeme nije viđan u društvu Mihaila Mišustina.

Od početka travnja, kada se pokazalo da je liječnik s kojim se bio sastao, na testiranju bio pozitivan na koronavirus, ruskog predsjednika se redovito može vidjeti kako održava sastanke s članovima vlade i s guvernerima putem videoveze.

U Rusiji je trenutno potvrđeno više od 100.000 slučajeva zaraze dok je od izbijanja pandemije život izgubilo 1.073 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije