Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDIJI U RUSIJI

Ruski novinari prosvjeduju nakon otkaza zbog kritike Putina

Kommersant Putin (1)
kommersant.ru
14.12.2011.
u 23:54

Potpisnici peticije izjavili su kako su ogorčeni postupkom uprave prema novinarima te da je ovo samo jedan u nizu od pokušaja da se opstruira sloboda medija i kritika Putinova režima

Oko 60 zaposlenika ruskih novina Kommersant potpisali su peticiju kojom prosvjeduju protiv odluke vlasnika o otpuštanju dvojice novinara jer su objavili spornu fotografiju Vladimira Putina.

Kako prenosi BBC, liberalni ekonomski dnevni list našao se u ''žiži'' ruske javnosti nakon što je vlasnik i metalni magnat Alisher Usmanov otpustio dvojicu novinara. Na kontroverznoj naslovnici magazina Kommersant Vlast koja je bila objavljena prošlog ponedjeljka, dan nakon parlamentarnih izbora u zemlji, prikazan je predsjednik Putin kako promatra glasačku kutiju na kojoj piše ''Pobjeda za ujedinjene patnike''. Tom fotomontažom odgovorni su se poigrali sa imenom Putinove stranke '' Ujedinjena Rusija'' sugerirajući pritom navodnu praksu ubacivanja lažnih glasačkih listića u kutije.

Iako je čelnik izdavačke kuće Demyan Kudryavtsev, priznao pogrešku i ponudio ostavku, Usmanov je umjesto njega otpustio glavnog urednika magazina Maxima Kovalskyog i čelnika izdavačke kuće Andreija Galiyeva.

Potpisnici peticije izjavili su kako su ogorčeni postupkom uprave prema novinarima te da je ovo samo jedan u nizu od pokušaja da se opstruira sloboda medija i kritika Putinova režima. Ne smatraju da su otišli predaleko jer je aluzija na punjenje glasačkih kutija lažnim glasovima ruska stvarnost, a ne fikcija.

Komentara 7

TE
TelAviv
03:30 15.12.2011.

Alisher Usmanov je musliman, kapitalista, oligarch, tycon zeli imitirati moje zemljake po lopovluku u Rusiji

OB
-obrisani-
08:16 15.12.2011.

Protestiraju protiv vlasnika....a novine su u privatnim rukama .....a impliciraju kao da su te novine u rukama vlasti ili drzave......e sad kapitalista nema pravo oblikovati dogadjaje nego oni ce pisati kao da im je gazda u Londonu...ma molim te lijepo? Da sam vlasnik dao bi svima otkaz i zaposlio nove ljude koji ce pisati kako se meni svidi kao sto se radi u svim britanskim novinama .....kod svih novina u vlasnistvu Murdocha, Washington Posta i Washington Times sve isto sranje.

ZV
zveket
00:31 15.12.2011.

Kod nas je to praksa od 45´ i još traje,kako je jučer Ćapimir reagirao letit će još novinarskih glava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije