Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U UKRAJINI

Ruski napad dronom u Odesi: Dvanaestero mrtvih, uključujući petoro djece

Bodies of mother and baby found as death toll from Odesa drone attack rises
Foto: State Emergency Service of Ukrai
1/13
03.03.2024.
u 22:28

Nakon napada dronom na stambenu zgradu u Odesi, spasioci su završili operacije u nedjelju. Pronašli su tijela više osoba, uključujući petoro djece. Nedjelja je proglašena danom žalosti u Odesi nakon tragičnog događaja

Spasioci su završili operacije u nedjelju nakon napada dronom na stambenu zgradu u Odesi u kojem je smrtno stradalo ukupno 12 osoba. Regionalni guverner Odese, Oleh Kiper, napisao je na Telegramu da su spasilački timovi koji su radili u nedjelju navečer pronašli tijelo osmogodišnje djevojčice koje se nalazilo uz tijelo njezina starijeg brata koji je pronađen ranije.

Spasioci su ranije tijekom dana otkrili tijela majke i djeteta. Kiper je rekao da su pet mrtvih u zgradi u Odesi bili djeca, od kojih je najmlađe bilo staro samo četiri mjeseca. Dron se zabio u stambenu zgradu u Odesi u subotu. Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su se žrtve mogle izbjeći da nije došlo do zastoja u dostavi oružja Ukrajini.

Ministar vanjskih poslova Ihor Klimenko rekao je da su ruske snage ranile 16 ljudi u zračnom bombaškom napadu na stambenu zgradu u istočnom gradu Kurakove, koji se nalazi zapadno od regionalnog centra Donjecka koji je pod ruskom kontrolom.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Rat u Ukrajini: Ukrajinci već dvije godine žive između sirena za uzbunu

Bodies of mother and baby found as death toll from Odesa drone attack rises
1/47

Dvoje ranjenih su djeca. Deseci stambenih zgrada pretrpjeli su štetu. Klimenko je rekao u subotu da je novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku u ruševinama zgrade u Odesi. Objavio je fotografiju spasioca pored krvave deke, na kojoj se mogla vidjeti ruka djeteta s jedne strane, a ruka odrasle osobe s druge. 

Nedjelja je proglašena danom žalosti u Odesi.

VIDEO Uznemirujuća snimka vojnika iz Avdiivke

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serengeti
10:14 04.03.2024.

Jučer Ukrajinci gađaju Ruse, danas Rusi, Ukrajince i tako će se nastaviti sve dok ovaj rat traje. Ono što je najgore je da su Rusi nudili Ukrajincima na samom početku rata toliko povoljan sporazum da su trojica ukrajinskih pregovarača otvorili šampanjac. Nakon sastanka Zelesnkog sa zapadnim celnicima Zelenski je odlučio da ne potpiše sporazum. Ovaj rat najviše paše SAD-u jer je njihov cilj slomiti Rusiju, prekinuti suradnju EU i Rusije i oslabiti EU. Tu taktiku je osmislio prvi skeretar NATO-a još prije 50 godina.

TU
tuzibaba
11:16 04.03.2024.

Dok su ukrajinci 8 godina bombardirali ruse na istoku to je zapadu bilo ok. Sada svi napadaju ruse kad su odgovorili, još 6 godina pa će biti neriješen rezultat

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:49 04.03.2024.

Rusko bombardiranje stambenih četvrti u Odesi samo pokazuje koliko je Rusija otišla daleko. Umjesto da prekine tu agresivnu politiku i prekine napade na Odesu, u kojoj procentualno živi najviše Židova u odnosu na sve druge velike ruske i ukrajinske gradove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije