Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIKAKVA STRATEGIJA'

Ruski nacionalist kritizirao Putina: Moskva će uskoro biti poražena, evo i zašto

FILE PHOTO: Russian President Putin addresses Council of Legislators in St Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
08.05.2023.
u 12:51

Putin je na udaru ruskih nacionalista koji smatraju da nema dovoljno ciljeva i strategije u borbi protiv Ukrajine. Navode kako će Rusija uskoro biti poražena jer nije uspjela pobijediti neprijatelja tijekom zimsko-proljetne kampanje.

Bivši vojni zapovjednik Igor Girkin kritizirao je 'specijalnu vojnu operaciju' koju je na Ukrajinu prije godinu dana naredio ruski predsjednik Vladimir Putin, smatrajući kako će ''Rusija uskoro biti poražena''. 

Putin je pokrenuo svoju vojnu operaciju na Ukrajinu 24. veljače 2022. s ciljem brze pobjede protiv svog susjeda za kojeg se smatralo da ima slabiju i manju vojsku. Međutim, Ukrajina je uz vojnu pomoć Zapada, uspjela oslabiti rusku vojsku. Prije invazije na Ukrajinu, Putin je najavio kako želi osloboditi separatističku regiju Donbas i osloboditi ukrajinsku vladu od nacista.

Zbog sve većih gubitaka na bojnom polju, Putin je naišao na kritike ruskih nacionalista koji smatraju da Putinu nema dovoljno ciljeva i strategiju za borbu protiv Ukrajine, prenosi Newsweek. Girkin, koji je postao istaknut tijekom aneksije Krima 2014., vodeći je među ruskim nacionalistima.

 "Ciljevi rata nisu definirani, shvaćanje da 'ovaj rat - do potpune pobjede jedne od strana' - također nije nastao među stanovnicima Planeta ružičastih ponija", napisao je Girkin u objavi na Telegramu. Posljednjih nekoliko mjeseci iznio je niz oštrih kritika i dodao kako ne može biti "nikakve strategije" za rat ako Putinu nisu jasni njegovi ciljevi. Smatra kako će Rusija uskoro biti poražena jer nije uspjela pobijediti neprijatelja tijekom zimsko-proljetne kampanje. Ovaj istup došao je u trenutku dok Ukrajina priprema protuofenzivu kako bi vratila što veći dio okupiranog teritorija.

>>VIDEO Snimka snimljena dronom prikazuje oštećene zgrade u Bakhmutu

Ključne riječi

Komentara 3

FU
Fusnota
13:25 08.05.2023.

Sve je to igra toplo hladno, ali definitivno je Ruska vojska pokazala da nisu nikakva vojna sila.

Avatar DIXI
DIXI
23:32 08.05.2023.

To je onaj Igor Ivanovič Strelkov koji je suodgovoran za rušenje putničkog zrakoplova MH17 iznad Ukrajine 2014. i smrt 298 ljudi. Osuđen je u odsutnosti na doživotni zatvor i za njim je izdana međunarodna tjeralica. On se sad našao pričati.

ST
Stvarnost2
20:36 08.05.2023.

jeste ja sam za to da se skloni Putin nego se samo plasim da bi Medvedov mogao biti njegov naslednik🤦

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije