Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO 'KRIVCA'

Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov: EU kontinuirano uništava naše odnose

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.02.2021.
u 16:44

Ministri vanjskih poslova EU-a razgovarat će 22. veljače o nametanju sankcija Rusiji kao odgovor na uhićenje Alekseja Navaljnog, žestokog kritičara Kremlja. Rusija je upozorila da bi sankcije mogle dodatno pogoršati odnose.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov okrivio je Europsku uniju u ponedjeljak za "propast" odnosa između Moskve i Bruxellesa. Na sastanku s finskim kolegom Pekkom Haavistom u Sankt Peterburgu, Lavrov je rekao da se na raspadu diplomatskih odnosa radi već neko vrijeme. 

"EU kontinuirano uništava naše odnose", rekao je Lavrov. 

Ponovio je svoje kontroverzne primjedbe iz intervjua prošli tjedan u kojemu je rekao da je Rusija spremna na mogući prekid odnosa s EU-om.  Lavrov je istaknuo da je politička kriza u Ukrajini 2014. godine bila prekretnica u odnosima s blokom, navodeći da su članice EU-a - Njemačka, Francuska i Poljska potkopale mogućnost mira u istočnoj Ukrajini. 

Haavisto je rekao da je EU Rusiji najvažniji trgovinski partner, ali i dodao da finska vlada i Moskva imaju različite stavove o brojnim pitanjima. 

Ministri vanjskih poslova EU-a razgovarat će 22. veljače o nametanju sankcija Rusiji kao odgovor na uhićenje Alekseja Navaljnog, žestokog kritičara Kremlja. Rusija je upozorila da bi sankcije mogle dodatno pogoršati odnose. 

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Večernjakova izložba 'Hrvatska svijetu'

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Čepiga.
Čepiga.
20:47 15.02.2021.

Sankcije jačaju rusku ekonomiju..

SO
Sotona
17:28 15.02.2021.

Amerika ima u 57 zemlja svoje baze rakete koje dwleko lete i to sa Atomskim glavurdava.. nkihov neprijatelj Rus 3 kažu na zapadu,,, ... Danas je pitanje dali bi mi mi Kina pomogla kod uništenja ali uskoro su saveznici -eznici - Moraju biti .... Kad je mogućw i dali se sada isplati srediti uništiti neprijatelja . ? Ili kad ubaci Super Virus i 70-90 % pocrka ljudi-h na svijetu ????

MP
miroslav.petkovic.7564
17:23 15.02.2021.

Nesretni Ukrainci usto su usli.Sad su na nivou africki zemalja.Srusili su legalno izabranu vlast zatim izgubili Krim i Dombas.Sad ce ih zaobici plinovod tu su kasirali dvi milijarde godisnje samo sto cjevi idu kroz UA sad se grcevito bore da plinovod ide kroz UA .Ne razumjem ih u kaaci sa svojom bracom a hoce novac od njih.Evo bas gledam na TV u Moskvi Sjeverni tok nastavio radit.Do kraja godine gotovo.Drugo Ruski fizicari i naucnici kazu da bi moglo doc do malog ledenog doba.Njemci govore Rusi ne istavljajte nas bez plina.Ove godine EU je potrosila 60% ruskog plina.A zima produzaje.Samo Rusija moze snabdjet EU sa plinom nikakav plin Americki iz skrljaka.Jer ova godina zima duga i hladna Europu naucila.Vidite kako kod nas LNG brodovi zaobilaze cetri broda zaobisla nas veliku gubici.Htjeli naudit rusin sad sebi. Da da eto plin iz skrljaka Rusija nikog ne thera niti daje sankcije..Lavrov je reka svoje .Evo sad javise Sjeverni tok bit ce zavrsen i Francuska se slozila.Sta kazu domaci Amerikanci al ce Rusi kasirat novac a jos Sputnjik V.Evo Ameri kmece ne mogu prezalit Sjeverni tok. Sad rece Njemacki jurnalist bit ce Ukraincin jako tesko bez dvi milijarde dolara godisnje sto su uzimali od rusa dzaba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije