Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama u UN-u:

'Ruska agresija podsjeća na doba kada su velike nacije gazile manje'

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
24.09.2014.
u 18:25

– Brutalnost terorista u Siriji i Iraku prisilila nas je da zavirimo u srce tame – rekao je Obama.

U govoru pred Glavnom skupštinom UN-a, američki predsjednik Barack Obama pozvao je države da nastave s vojnim pritiskom na militante Islamske države i svjetske vođe u borbi protiv ruske agresije i za suzbijanje epidemije ebole, piše Reuters.

Obama je ponovio da Islamsku državu treba uništiti i pozvao one koji su se pridružili ekstremistima u Iraku i Siriji da "napuste bojište dok još mogu". Govoreći o krizi u Ukrajini, Obama je rekao da će SAD ukinuti sankcije Rusiji ako će se ona držati puta mira i diplomacije.

Pozvao je države i da se konkretnim mjerama uključe u borbu protiv ebole u Zapadnoj Africi. "Ruska agresija u Europi podsjeća na doba kada su velike nacije gazile manje zbog teritorijalnih ambicija. Brutalnost terorista u Siriji i Iraku prisilili su nas da zavirimo u srce tame – rekao je Obama i dodao da svi ti problemi zahtijevaju hitnu pozornost.

– No, oni su i simptomi šireg problema, nesposobnosti našeg međunarodnog sustava u držanju koraka sa svijetom koji je sve više povezan – kazao je Obama.

>>Obama ovim potezom razljutio naciju: 'Spustite tu kavu!'

>>Obama zna bolje od Pusić što se zbiva u Banskim dvorima

Komentara 71

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:37 24.09.2014.

Ovo je fenomenalno, dok bombardira 7 drzava govori o Ruskoj agresiji a u Ukrajini vec tri tjedna mir. Za politicara je jedini preduvjet da mora biti dzon obraz pa ovako bezocno bauljati, najveci agresor optuzuje drugoga za agresiju.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:23 24.09.2014.

Obama, mirotvorac? Ha, ha, ha! Prvo podupire "freedom fightere", a onda se s njima mlati. Nastavio vrlim putem Busha.

XA
xaron
21:10 24.09.2014.

Točno, tu spada i Irak, Afganistan, Libija,Sirija, Jemen , Panama, Grenada, Vijetnam... U sridu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije