Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.09.2014. u 14:00

Ministrica dalje navodi kako islamske zemlje nemaju dvojbe oko ISIL-a. Pogrešno.

U RTL Danas iz New Yorka se uživo javila ministrica Vesna Pusić. I rekla ono što su nam Amerikanci javili još dan prije – da, Hrvatska je dio koalicije protiv Islamske države. I onda se vadila zašto hrvatsku javnost o tome nije obavijestila ona ili neki drugi član kukuriku kabineta nego – američka vlada.

"Pa nismo još formalno na sjednici donijeli odluku, ali hoćemo", rekla je. Po toj njezinoj logici – DOK VLADA NE DONESE ODLUKU, JAVNOST NE TREBA NIŠTA ZNATI – ne bismo, recimo, znali za namjere ministra Lalovca da nam želi rasteretiti plaće. To bismo saznali tek kad bismo dobili odrezak i začuđeno vidjeli stotinjak kuna više na računu. Ne dive se ljudi uzalud Americi – pa bolje znaju njihovi ministri od naših kakve će odluke donijeti Banski dvori. Ministrica dalje navodi kako islamske zemlje nemaju dvojbe oko ISIL-a. Pogrešno. Jer ako misli na Saudijsku Arabiju i Katar, zemlje koje su se uključile u bombardiranja u Siriji, onda svaki iole načitan čovjek zapravo ima dvojbe oko toga kakva je njihova uloga u cijeloj priči. Pa koja to obavještajna analiza nije pokazala da su baš te zemlje financirale islamiste? Pogledajmo i ulogu Turske, najznačajnijeg muslimanskog saveznika Zapada. Ne da se nisu uključili u koaliciju, već čak i obični civili svjedoče kako se preko Turske u tzv. Islamsku državu doprema ljudstvo i naoružanje. Zapravo se jedino Iran žestoko obrušio na ISIL, ali njega ne puštaju u koaliciju. Nitko se, ni u jednim vijestima, nije dublje bavio ovim. Jozo Ćurić, baš kao i kolege s drugih televizija, samo su rutinski preveli agencijske vijesti.

PLUS

RTL Danas: U kakvoj to zemlji živimo, izračunao je RTL. Dakle, za cijenu iPhonea 6 u Hrvatskoj možete kupiti povratnu kartu do Londona, kupiti iPhone 6, i ostane vam za kavu.

MINUS

Dnevnik HTV-a: Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, brani Martinu Dalić. Nije jasno zašto je HDZ onda poslao nižerangiranog Andriju Mikulića pred novinare da je napadne.

>> Vesna Pusić: Bez obzira na ishod, ovo je velika promjena za Veliku Britaniju 

>> Vesna Pusić: Iz hrvatske politike izbačen je bahatluk

Komentara 19

SW
swic
14:45 24.09.2014.

Ali zato Fusicka zna bolje od njega , sta se desava u Srbiji .

DU
Deleted user
14:12 24.09.2014.

tko još vjeruje našoj vladi ....

DU
Deleted user
14:17 24.09.2014.

žena je zalutala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije