Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI GENERAL

'Rusima Sirija služi za vojnu vježbu, koriste oružje koje nije potrebno'

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
22.12.2016.
u 18:30

Rusija pak stalno negira da gađa civile.

Američki General pukovnik Ben Hodges, zapovjednik vojske u Europi, optužio je Rusiju kako koristi svoju vojnu kampanju u Siriji kao priliku za 'vojnu vježbu s bojevi streljivom'.

Hodges je također kazao kako rusko 'zanemarivanje civilnih žrtava...nije ponašanje jednog naroda koji želi biti tretiran kao supersila'.

- Ono što smo vidjeli u Siriji je demonstracija sposobnosti i korištenje oružja koje nije potrebno - kazao je Hodges za BBC.

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane, kazao je kako su ruske zračne snage ubile 35 tisuća boraca, no Rusija je također optužena za korištenje teškog naoružanja u civilnim područjima. Rusija pak stalno negira da gađa civile.

Šojgu je također kazao kako su tijekom kampanje u Siriji testirane 162 vrste modernih naoružanja te da je obavljeno 18800 zračnih letova.

Predsjednik Vladimir Putin kazao je kako je snaga vojske trenutno "jača od bilo kojeg potencijalnog agresora". Ipak, dodao je, moraju pojačati "vojni potencijal strateških nuklearnih snaga".

>> Rusija tvrde da su u Siriji usmrtili 35.000 pobunjenika. Putin: Jači smo od svakog agresora!

>> Rusija, Iran i Turska kroje sudbinu Sirije bez SAD-a

Komentara 11

JZ
Jedan_Zagrepčanec
18:54 22.12.2016.

I ISIL-ovci i Al-Qaeda (koju podupire Zapad) su izmiješani s civilima i neizbježno je da stradaju jer služe ovima kao živi štit, nažalost i tu se ne može ama baš ništa učiniti, pa niti zapadnjačka koalicija ne šalje snajperiste koji će skidati jednog po jednog ISIL-ovca (niti im je zapravo stalo do toga) kako bi izbjegli stradavanje civila... A vi lupetajte ionako vam više nitko ništa ne vjeruje... Eto, ja sam prozapadno orijentiran oduvijek, no ovo što je banda Obama-Clinton-Demokratska stranka učinila i što radi je uništavanje zapadnjačke civilizacije i vrijednosti, to jest civilizacije Europljana kao rase, a nažalost, Putin uništavajući tu gamad od ISIS-ovaca i Al Qaede (istina, zbog svojih interesa, a ne zbog čovjekoljublja) jedini uistinu beskompromisno uništava te protucivilizacijske snage i to je prvi put u životu da navijam za Ruse... Ožeži, Putine, ne štedi streljivo.

Avatar cera
cera
19:41 22.12.2016.

Tako je! Američke bombe ne ubijaju civile she u, ne pogadjaju bolnice već 100% samo protivnika!

MX
Mister X
18:48 22.12.2016.

Za one koji ne shvaćaju naslov ova mala nadopuna 'Rusima Sirija služi za vojnu vježbu, koriste oružje koje nije potrebno' za odbranu od eventualne agresije jedne super sile. Naravno za odbranu od nje i sveznika je spremno da se upotrebljavaava daleko daleko efikasnije naoružanje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije