Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

Lavrov: Rusija je spremna za kontakt sa Slobodnom sirijskom vojskom

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.10.2015.
u 12:13

Lavrov je rekao kako ne zna za namjere SAD-a o potkopavanju ruske intervencije u Siriji

Rusija je spremna za kontakt sa Slobodnom sirijskom vojskom, ali to je sada "fantom", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, prenosi RT.

Lavrov je također rekao kako je Moskva od SAD-a zatražila detalje o toj vojsci koja se bori protiv režima Bashara al-Assada. Lavrov je rekao i kako ne zna za namjere SAD-a o potkopavanju ruske intervencije u Siriji te da su SAD i Rusija o sirijskoj situaciji uspostavili kontakte na predsjedničkom, obrambenom i vanjskoposlovnom nivou.

Ruski vojni avion u subotu je ušao u  turski zračni prostor u blizini granice sa Sirijom, javlja Reuters. Pritom je prisilio turske zračne snage da podignu dva lovca F-16 kako bi presreli nepozvane goste, javilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je o svemu obavijestilo ruskog ambasadora u Turskoj te Rusiji poručilo da će je ako se takvo upadanje ponovi, smatrati odgovornom za "bilo kakav neželjeni incident koji bi se mogao dogoditi".

Ministar vanjskih poslova Feridun Sinirlioglu pričao je sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, kao i s NATO partnerima, stoji u priopćenju ministarstva.

Kako bi se meta locirala i raketa poslala na određenu točku, potrebno je dulje vrijeme, a Rusi su se dobro pripremili.  RT javlja kako su njihovi bombarderi opremljeni udobni stolicama, a u njima se nalazi čak i sanitarni čvor. 

Kako izbliza izgledaju moćni ruski borbeni avioni koji svakodnevno napadaju uporišta Islamske države, pogledajte u videu.

>> Rusi: Naše laserom navođene rakete pogađaju ciljeve s velikom preciznošću

Komentara 78

KR
Krasimir
13:37 05.10.2015.

turska ima sva prava da obori to rusko zlo, rusi su oborili malezijsko samo zato sto su mislili da obaraju ukrajinski zrakoplov i to civilni

GU
General_U
12:09 05.10.2015.

ma ruši to.

BC
bura_curba
13:41 05.10.2015.

sta mislite koliko bi rusija izdrzala na napade engleske,francuske i amerike nuklernim bojevim glavama,kao sto je to jednom cherchil zahtjevao..sto mislite titadjikistanci,uzbekistanci,tatari,ukrajinci,gruzija, turkmenistanci, kazahstanci,dagistanci i ostali..koliko bi im trebalo vrijemena da rusiju rastrgaju na sve strane ,iznutra i izvana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije