Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE OPTUŽBE

Rusija tvrdi da joj je prioritet izbjeći nuklearni sukob: 'Zapad potiče provokacije oružjem masovnog uništenja'

International military and technical forum Army 2022
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
02.11.2022.
u 18:43

Moskva je rekla da stoji uz zajedničku deklaraciju objavljenu zajedno sa Sjedinjenim Državama, Kinom, Britanijom i Francuskom u siječnju kojom se potvrđuje njihova zajednička odgovornost za izbjegavanje nuklearnog rata

Rusija je u srijedu rekla da je njezin najvažniji prioritet izbjeći nuklearni sukob između svjetskih nuklearnih sila, no optužila je zapad da "potiče provokacije oružjem masovnog uništenja".

Zapadne prijestolnice rekle su da Moskva stoji iza pojačane nuklearne retorike otkad je Rusija napala Ukrajinu u veljači, nedavno opet optuživši Kijev da planira upotrijebiti 'prljavu bombu' ne potkrijepivši to dokazima.  

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da se boji da se pet deklariranih nuklearnih sila njiše "na rubu izravnog oružanog sukoba" i da zapad mora prestati "poticati provokacije oružjem masovnog uništenja koje može voditi katastrofalnim posljedicama".

"Čvrsto smo uvjereni da je u sadašnjoj kompliciranoj i turbulentnoj situaciji, izazvanoj neodgovornim i drskim postupcima u svrhu potkopavanja naše nacionalne sigurnosti, najvažnija zadaća izbjeći svaki vojni sukob nuklearnih sila", priopćilo je rusko ministarstvo.

Moskva je rekla da stoji uz zajedničku deklaraciju objavljenu zajedno sa Sjedinjenim Državama, Kinom, Britanijom i Francuskom u siječnju kojom se potvrđuje njihova zajednička odgovornost za izbjegavanje nuklearnog rata.

"U potpunosti potvrđujemo svoju predanost zajedničkoj izjavi čelnika pet država s nuklearnim oružjem o sprečavanju nuklearnog rata i izbjegavanju utrke u naoružanju od 3. siječnja 2022.", priopćilo je ministarstvo.

>> VIDEO Uhitili Brazilca na Plesu koji je progutao i pokušao prokrijumčariti 117 kapsula s 1,1 kg kokaina

Komentara 13

DO
domolub
20:18 02.11.2022.

ma daj nejte, rusima prioritet ,a oni ti koji stalno ponovljaju I prijete

Avatar Sidewinder
Sidewinder
21:10 02.11.2022.

Jedino Rusi stalno pričaju o nuklearnom ratu.

Avatar Foton
Foton
21:42 02.11.2022.

Rusija se mora oslanjati na Čečena, Sirijce, Irance, kriminalce, na front donose muzejsko oruzje, glavna udarna snaga su im iranski dronovi. Veliko iznenađenje, ali izgleda da Rusija nema ozbiljnu vojsku. Osim nuklearnog arsenala, a to je opasno jer bi imm to mogao biti jedini spas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije