Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR LAVROV
Povratak na članak

Rusija spremna raskinuti odnose s EU: 'Ako želite mir, morate biti spremni na rat'

Odnosi između Rusije i Zapada ponovno su postali zategnuti nakon uhićenja Alekseja Navaljnog

Komentari 24

ZA
Zapadnjak
10:50 12.02.2021.

Rusija digla uloge i eskalirala i EU ce se povuci, na kraju sankcija nece biti ili ce biti gotovo nepostojece, ako pogledate zadnjih 10 godina necete naci nijednu EU vanjskopoliticku pobjedu, jedbostavno svi su svjesni da EU samo prica, ali da djela ne stoje iza te price, posebno kad su u pitanju djela koja ukljucuju neku vrstu konflikta, suprotstavljanja, posebno ako je s druge strane netko ratoboran tko pokazuje da je spreman dici uloge, npr turska, rusija, kina, pa i SAD recimo u ovom cirkusu oko izlaska iz sporazuma s Iranom... stvar je vrlo jednostavna, bleferstvo moze proci povremeno, ali ako zelite da vas dugorocno shvacaju ozbiljno, iza rijeci moraju stajati i djela; meni se cini da toga u EU nema, i da se eu bavi blefiranjem vec nekoliko desetljeca... sve to ne znaci da ne mozemo imati dobar standard, visoku kupovnu moc itd, ali u vanjskoj politici nas od velikih rijetko tko shvaca ozbiljno, vjerojatno se i smiju Ursuli, Borellu, Mogherini prije njega i njima slicnima...

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
11:10 12.02.2021.

Sinoc slusam na TV u Moskvi, njemci kazu Rusi,nemojte nas ostavit da se smrzavamo. Vidite kakva je ovo zima. Inace Europa je potrosila vise Ruskog plina 60% a Njemacka i vise.Jedino su Zeleni protiv Sjevernog toka koji ce se izgraditit u skoro vrjeme. Zima je pokazala sve cari i sad ce Ruski plin kupovat vise. Sad kupujte iz skriljaka nitko nikom ne smeta Rusija ne uvodi sankcije. Nas narod zasuja Ruski konzulat hoce SPUTNJIK V ali im nedaju politicari treba se Briselu dopast.

VL
SI
sisavac
11:10 12.02.2021.

na koga će onda eu diplomati lajati, kad im rusi prestanu odgovarati... eu niti riječi nije rekla kad su ameri počeli pojačavati broj vojnika i tehnike uz ruske granice, a na rusko pojačavanje svoje vojske uz svoju granicu, reagirali kao da rusija prijeti, provocira, da je ona agresivna. pa nisu ameri sadili cvjetne gredice uz rusku granicu. sukobi tek počinju, i podmetanje. onog trena kad rusima zbilja bude prekipjelo, a atmosfera kod njih je baš takva, prekinuti će oni malo više toga. radi sankcija uništava im se sistemska industrija, ugrožava svemirski program, zabranjuje i otežava pristup novim tehnologijama, zbog ipak nedokazanih sumnji u dopingiranje sportaša od strane države tu zemlju neće moći predstavljati sportaši ni na jednom natjecanju u iduće dvije godine (no, ti sportaši žive vani, treniraju vani, testirani su vani, gotovo ni jedan nikad nije bio dopingiran, za razliku od cjelokupne norveške reprezentacije u biatlonu, gdje su svi teški astmatičari pa smiju uzimati lijekove, mada nigdje u zdravstvenom kartonu nemaju dijagnozu astme, onaj biciklist armstrong, čitava plejada američki trkača..). oni, rusi, su spremni raskinuti malo više toga. oni su pod sankcijama zapada od 2013.-e. radi krima? hajte, to je izlika. kosovo je vojnim putem otrgnuto od srbije, a krim je imao referendum, baš kako ga un predviđa. 90% stanovnika su rusi, bili i ostali, krim je 50 godina bio dar ukrajinca hruščova ukrajini, koja ga nikad nije prihvatila. sad kad bi ga unovčila amerima, je.

VL
GA
gazimestan
13:39 13.02.2021.

ha ha ha sad vise nema Trumpa ha ha ha koji je rekao Eu: ili platite ili idemo, USA daje za NATO: ljudstvo, tehniku i jos za to placaju 75% budjeta istog, nema ludjih od njih, a onaj debeli bivsi ministar vanjskih poslova njemacke rekao: nikada mi necemo placat 3% BDP za vojsku i NATO, pa makars e amerikanci i postavili na glavu ha ha ha

VL
DU
Deleted user
10:55 12.02.2021.

Rusiji nitko nista ne moze, jer je Evropa energetski zavisna od ruskog plina. Putin je vec najvio da se zeli odcjepiti od globalne mreze, kako ruski narod ne bi imao mogucnosti usporedbe informacija. Pitanje je kad ce to i Kina napraviti, jer demokracija se temelji na slobodi i nezazisnosti medija.

VL
Avatar Foton
Foton
13:17 12.02.2021.

Vrijeme je za novi hladni rat. Kini bi otislo 70% trzista, a Rusima 70% prihoda od izvoza nafte i plina. To bi ih brzo urazumilo. Amerika ima dosta energenata za cijeli zapadni svijet, a nema toga sto Zapad ne moze proizvesti i osigurati punu zaposlenost i prosperitet za svoje ljude.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
13:04 12.02.2021.

Rusija direktno ovisi o EU jer bez evrope nema love a kad nema love eto domaće revolucije a revolucija” Papa “ svoju djecu i Putin to zna . Lavrov se malo bahati al neće ni to dugo . Naravno da Rusi mogu svoja prirodna bogatstva prodavati bilo gdje u svijetu al ga Evropi ipak najbolje naplate .

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
10:35 12.02.2021.

Protjerat sve rusko iza urala i napravit zid ako treba.

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
11:59 12.02.2021.

Europa treba raskinuti sve veze sa nedemokratskim društvima poput Rusije i komunističke Kine. Nje Rusija jedina zemlja na svijetu koja ima plin. Bez europskih novaca Rusija je gotova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.