Naslovnica Vijesti Svijet

Ruski pilot aktivirao granatu i povikao: 'Ovo je za naše momke'

Džihadisti su uz pomoć prijenosnog raketnog sustava pogodili ruski zrakoplov Suhoj 25SM
05. veljače 2018. u 12:45 117 komentara 10243 prikaza
Srušeni ruski vojni zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL

Ruski pilot srušenog zrakoplova do zadnjeg se trenutka borio protiv džihadista koji su ga pokušali uhvatiti kod sirijskog grada Idliba.

Vladimir Putin Udar na pobunjenike Rusi pojačali zračne napade u Siriji, pogođena i bolnica

Nije htio da ga uhvate živog pa je odlučio aktivirati granatu kada su mu prišli pripadnici Al Nusre, a na snimci se čuje kako pilot Roman Filipov (33) govori: ''Ovo je za naše momke.''

[video: 23734 / ]

Daily Mail piše kako je Filipov bio u vezi s ruskom zračnom bazom u Siriji nakon što je srušen te da je prijavio kako je pištoljem ubio dvojicu džihadista koji su mu se približili. Kada je shvatio da nema izlaza, odlučio je povući osigurač na granati i tako si oduzeti život. 

Džihadisti su uz pomoć prijenosnog raketnog sustava pogodili ruski zrakoplov Suhoj 25SM, a pilot će biti posmrtno odlikovan najvišim ordenom – Heroj Rusije.

Srušen ruski borbeni zrakoplov u Siriji rusi potvrdili U Siriji srušen ruski borbeni avion: 'Pilot je ubijen u borbama s teroristima' Sirijska provincija Idlib u provinciji Idlib Sirijski pobunjenici: Oborili smo ruski borbeni zrakoplov i uhvatili pilote Sirija SIRIJA Damask nazvao "lažima" američke optužbe za kemijske napade
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas