Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJSKI POBUNJENICI:

'Rusija sada izravno intervenira, poslali su kopnenu vojsku'

Ilustracija
Foto: VITALY NEVAR/REUTERS/PIXSELL
18.07.2019.
u 14:17

Rusija nikada nije imala i nema kopnenih snaga u Siriji, stoji u priopćenju ruskog Ministarstva obrane koje je prenijela ruska novinska agencija RIA.

Rusija je poslala specijalne snage kao pomoć sirijskoj vojsci koja više od dva mjeseca nastoji vratiti kontrolu nad sjeverozapadnom pokrajinom Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika, priopćili su viši zapovjednici pobunjeničkih snaga.

Po njihovim riječima, iako ruska vojska iza linija fronte upravlja operacijama pucajući iz snajpera i ispaljujući protutenkovske projektile, ovo je prvi puta da je Moskva poslala kopnene snage na bojno polje u ofenzivi sirijske vojske, koja je počela koncem travnja, prenosi Reuters.

- Specijalne ruske snage sada se nalaze na bojišnici. Rusi sada izravno interveniraju - rekao je Naji Mustafa, glasnogovornik pobunjeničkog saveza Nacionalna fronta oslobođenja - NLF.

Ruska kopnena vojska pridružila se snagama sirijske vojske u vojnoj operaciji osvajanja strateškog brdovitog područja Humaymat, na sjeveru susjedne regije Hama, koje su prošli tjedan zauzeli pobunjenici, tvrdi Mustafa, ali Rusija sve negira.

- Rusija nikada nije imala i nema kopnenih snaga u Siriji - stoji u priopćenju ruskog Ministarstva obrane koje je prenijela ruska novinska agencija RIA. 

Više od dva mjeseca rusko-sirijske vojne akcije u sirijskoj pokrajini Idlib, posljednjem značajnom uporištu pobunjenika. Rijedak je slučaj ruske vojne intervencije koja ne ide u njenu korist, piše Reuters.

Komentara 68

ZM
zmik
16:26 18.07.2019.

Izgleda da će Rusi morati okončati rat koji je započeo poznati mirotvorac i nobelovac Obama.

SM
siki_miki
16:26 18.07.2019.

Rusi ce ih rasturiti, poslati kucama u daleke zemlje iz kojih su dosli prosirivati ekstremisticki rak.

GV
golub Vaso
15:15 18.07.2019.

VL s ovakvim tekstovima služi kao PR al kaide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije