Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putin o Ukrajini:

'Washington nikada prije nije tako grubo i drsko prevario Moskvu'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.03.2018.
u 23:30

"Za Rusiju, Ukrajina nije neka zemlja tamo negdje na drugom kraju svijeta"

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u srijedu SAD za "drsku" prijevaru Rusije dok je istovremeno pružao "punu potporu" svrgavanju ukrajinskog proruskog predsjednika 2014.

SAD je zatražio od Rusije da učini sve što može kako tadašnji ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič ne bi upotrijebio silu protiv masovnih prosvjeda, rekao je Putin u intervjuu za dokumentarni film "Svjetski poredak 2018.".

Dan nakon što je Washington uputio taj zahtjev krajem veljače 2014. Janukovič je svrgnut, rekao je Putin, dodajući da je SAD pružio "punu potporu onima koji su srušili državu".

Washington nikada prije nije tako "grubo i drsko" prevario Moskvu, istaknuo je. "Za Rusiju, Ukrajina nije neka zemlja tamo negdje na drugom kraju svijeta".

Putin, koji na izborima ovoga mjeseca ide po četvrti predsjednički mandat, sugerirao je da kao što se Rusija ne miješa u odnose SAD-a s Kanadom, tako se ni SAD ne bi trebao miješati u odnose Rusije s Ukrajinom.

Janukovič je svrgnut u masovnim prozapadnim prosvjedima 2014, koje Rusija smatra pučem u režiji Zapada.

Moskva je odgovorila pripojenjem ukrajinskog poluotoka Krima na kojem je smještena ruska mornarička baza i potporom proruskim separatistima na istoku Ukrajine uz granicu s Rusijom.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Vladimir Putin
1/12

Komentara 82

MA
marsovac
00:05 08.03.2018.

nista novoga, srpsko/ruska historija i istina pardon laz. Ponovo ste spasili dan nasim podstanarima i svojoj srpskoj baratiji.

YE
yelloman
07:03 08.03.2018.

Kako da ne, milijun ljudi na Majdanu koji su se danima smrzavali i ginuli na debelim minusima su svi bili zavedeni amerikancima i u biti su bili za Yanukovicha. Ukrajinci nisu Rusima zaboravili ni Holodomor ni ogromna stradanja u 2.svjetskom ratu. Ukrajina kakva god bila premrežena korupcijom je 100 puta više demokratska nego Putinova Rusija gdje opozicija ne postoji a najmanji prosvjed se razbija brutalnom silom.

Avatar matalan
matalan
07:45 08.03.2018.

Ukrajina kao i Poljska, pokradena je i razorena ruskim ekspanzionizmom, nama su prvi pomogli u domovinskom ratu,,,Servija je produžena ruka Putlerovog novog osvajanja Europe ruskim primitivizmom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije