Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoznatiji bjegunac

Rusija produžila boravak Edwardu Snowdenu na još tri godine

Edward Snowden
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
07.08.2014.
u 17:40

Edward još nije odlučio hoće li zatražiti rusko državljanstvo ili se pokušati vratiti u SAD, kazao je njegov odvjetnik Kučerena

Bivšem američkom obavještajcu i bjeguncu Edwardu Snowdenu ruske vlasti danas su produžile boravak u zemlji na sljedeće tri godine. Vijest je medijima potvrdio, javlja Reuters, Snowdenov odvjetnik Anatolij Kučerena. On je pojasnio da će trogodišnja boravišna dozvola njegova klijenta vrijediti do srpnja 2017. godine. Kada istekne, Snowden će imati pravo zatražiti rusko državljanstvo.

- Edward još nije odlučio hoće li zatražiti rusko državljanstvo ili se pokušati vratiti u SAD - kazao je Kučerena. Nakon što je objavio povjerljive podatke američke obavještajne agencije NSA, čiji je bio zaposlenik, Snowden je prošle godine pobjegao iz SAD-a u Hong Kong. Potom je otišao u Moskvu gdje je proveo punih šest tjedana u zračnoj luci Šeremetjevo sve dok mu ruske vlasti 1. kolovoza 2013. nisu odobrile azil.

Vjeruje se da je Snowden sa sobom ponio preko 1,7 milijuna dokumenata u digitalnom obliku. Navodno je riječ o dukumentima koji svjedoče da je NSA godinama špijunirala građane SAD. Američke vlasti prošle su godine osudile Snowdena za krađu državne imovine te neovlašteno objavljivanje informacija koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost.

>>Edward Snowden i službeno je zatražio privremeni azil od Rusije

>>Američki su špijuni iz NSA-a pratili čak i Obamu!

Komentara 20

DA
damocles
20:40 07.08.2014.

trebali su mu dati rusko drzavljanstvo tako da obama pozeleni od muke

DU
Deleted user
19:44 07.08.2014.

Kako to da mu nijedna od "demokratskih" zemalja nije pružila azil? Ah, da! Ne smiju jer bi Big Brother odmah doletio širiti "demokraciju". Koji su to bijednici i licemjeri! Ali, bitno da se svi unisono rugaju Sjevernoj Koreji, a to što SAD cijeli svijet drži za potencijalne teroriste i zbog toga sve odreda prisluškuje, to nikom ništa.

PL
@ploto@
23:06 07.08.2014.

Edward Snowden je prokazao ljude koji su okupirali američki narod i koji su poništili američki Ustav jer su špijuniranjem i masovnim nezakonitim nadzorom vlastitih građana,ukinuli osnovne ljudske slobode I grubo prekršili ljudska prava. Umjesto da se ta bagra,ološ i šljam,izvedede pred sud,Snowden je morao pobjeći iz vlastite države da spasi živu glavu.To govori da u USA vlada kriminalna banda jedne povlaštene kaste ,koja nikom ne da da slobodno diše i koja je uzurpirala sve poluge vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije