Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške optužbe

Rusija: Pobunjenici u Alepu koristili su kemijsko oružje protiv sirijske vojske

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
14.11.2016.
u 16:16

Prema ruskom ministarstvu, do napada je došlo u nedjelju navečer, a većina vojnika izloženih kemijskom oružju prebačena je u bolnicu u Alepu

Rusko ministarstvo obrane danasje priopćilo da su pobunjenici u istočnom Alepu upotrijebili kemijsko oružje protiv sirijske vojske te da je tom napadu bilo izloženo oko 30 vojnika, javlja Reuters pozivajući se na rusku agenciju TASS.

Prema ministarstvu, do napada je došlo u nedjelju navečer, a većina vojnika izloženih kemijskom oružju prebačena je u bolnicu u Alepu. Rusija zračnim udarima na pobunjenike pomaže sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu da preuzme punu kontrolu nad tim gradom, ali je trenutno obustavila napade na pobunjenički dio grada koji je u ruševinama.

Rusija je u petak zatražila da Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) hitno u Alep upiti svoju misiju, te tvrdi da raspolaže dokazima da je kemijsko oružje korišteno u i u jednom drugom napadu.

>> Oslobođen grad kršćana Karakoš

>> Istraga UN-a i OPCW-a okrivila sirijsku vladu za napade kemijskim oružjem

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar kravata
kravata
16:29 14.11.2016.

Ako je tocno , Znaci li to su otrov dobili od amerike? A ako je laz tko ce odgovarat.

LI
Liberdad
23:22 14.11.2016.

Ma naravno da je točno i to nije prvi put. Samo u posljednje vrijeme su ga u Alepu koristili već 5-6 puta i to protiv civila također u zapadnom Alepu i u kurdskoj četvrti Sheikh Maqsood. Isto kao i 2013.. kad su za to optužili Assada, a čak i Carla del Ponte, koja je vršila istragu za UN, je tada rekla da nije našla nikakvih dokaza da je to učinila sirijska vojska, a da je našla dokaze koji upućuju da su to napravili pobunjenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije