Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amnestija

Rusija oslobodila aktiviste Greenpeacea

Francesco Pisanu
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
24.12.2013.
u 11:52

Iz Greenepeacea javljaju kako bi svi članovi trebali biti oslobođeni do kraja tjedna

Rusija je odbacila optužbe protiv 30 članova posade ledolomca 'Arctic Sunrise', javlja Voice of Russia. Posada koju čine aktivisti Greenpeacea optužena je za huliganizam nakon što su na naftnoj bušotini na Arktiku organizirali prosvjed.

U rujnu ove godine, ruska granična patrola privela je trideset članova Greenpeacea koji su prosvjedom željeli zaustaviti iskorištavanje nafte na platformi Prirazlomnaya u Pečorskom moru. Aktivisti su odvedeni u Murmansk gdje je im je određen dvomjesečni pritvor. Nakon toga su prebačeni u pritvor u Petrogradu gdje je tamošnji sud odredio jamčevinu od 2 milijuna rublja (342.000 kuna) po osobi.

Sredinom prosinca ruska ih je Duma pomilovala te odbacila optužbe. Iz Greenepeacea javljaju kako bi svi članovi trebali biti oslobođeni do kraja tjedna.

>> Greenpeace pokušao zaustaviti Esimit Europa 2 pred ciljem

Komentara 2

Avatar DonLon
DonLon
12:51 24.12.2013.

Sve veca panika veljikog Vljadimira. Kako je krenuo, uskoro ce poceti oslobadjatii i ljude kojima ne samo sto je zatvor ili istekao ili skoro istekao vec i one koji jos nisu ni osudjeni. On sigurno zna tko ce sve bitiiti uhapsen i osudjen (mozda cak i zasto) barem u slijedecih 6-12 mjeseci.

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
15:54 24.12.2013.

Da su aktivisti GreenPeace-a prosvjedovali protiv busenja na nekoj od platformi koja je u vlasnistvu neke od zapadnih zemalja, ili ne daj boze na americkoj, najvjerovatnije bi sve prosvjednike GreenPeace-a odveli na veceru kod Baracka, i on bi ih osobno odlikovao ordenom za hrabrost. Pljuc, kakvi licemjeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije