Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA RUBU SUKOBA

Incident u Japanskom moru: Američki razarač ušao u ruske teritorijalne vode!

Screenshot/YouTube
24.11.2020.
u 12:50

Moskva dodaje da američki brod nije ponovno pokušao uploviti u ruske vode, ali da je  Admiral Vinogradov nastavio pratiti njegovo kretanje te da je drugi brod, korveta, upućena u to područje.

Ruski ratni brod zatekao je američki razarač John S. McCain u ruskim teritorijalnim vodama u Japanskom moru i protjerao ga je, objavilo je u utorak rusko ministarstvo obrane.

Moskva je objavila da je ruski razarač Admiral Vinogradov verbalno upozorio američki ratni brod i zaprijetio mu da će primijeniti silu kako bi ga natjerao da napusti to područje. 

Američki brod odmah se vratio u neutralne vode nakon upozorenja, navodi rusko ministarstvo u priopćenju. Ovakvi su incidenti rijetkost, no pokazuju loše diplomatske i vojne odnose između Rusije i Sjedinjenih Država koji su pali na najniže razine od hladnog rata.

Taj ruski brod u sastavu Pacifičke flote pratio je američki razarač za koji je Moskva rekla da je povrijedio ruske teritorijalne vode u 03.17 po GMT-u zašavši dva kilometara od granice. Izgred se dogodio u Zaljevu Petra Velikog, navodi se.

Moskva dodaje da američki brod nije ponovno pokušao uploviti u ruske vode, ali da je  Admiral Vinogradov nastavio pratiti njegovo kretanje te da je drugi brod, korveta, upućena u to područje. 

Ključne riječi

Komentara 17

MA
marsovac
11:21 24.11.2020.

ha, ha,....koji clanak,............uvijek ista poruka,.....ha, ha,......uvijek isti komentari doticnih,...........nama poznatih,...radio mileva i radio moskwa.

GO
Gorann
13:11 24.11.2020.

Amerika svuda pravi probleme. Najbolji primjer je bih gdje su napravili Dayton i sve promjene na štetu Hrvata u zadnjih 20 godina. Dok Rusija podržava tri konstitutivna naroda i pravo izbora svojih predstavnika, Amerika želi podijeliti bih na srpski i muslimanski dio. Niti jedna država nije naprvila toliko štete Hrvatima kao Amerika u zadnjih četvrt stoljeća i onda ih netko naziva 'saveznicima'. Pored takvih saveznika ne trebamo neprijatelja.

MP
miroslav.petkovic.7564
10:55 24.11.2020.

Ameri dodu sa deset tisuca kilometara i prave incidente.Tako je i onsj Donald Cock u Crnom moru .Dok ga Rusi nisu najurili totalno ga osljepili.A mornari boga molili dase docepaju Rumunije .Sta kazu domaci Amerikanci,na ovo. Ja mislim bile su pune gace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije