Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Moskve

Rusija: Nove sankcije su 'destruktivne i kratkovidne'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.07.2014.
u 23:24

Rusija je izjavila da će one dovesti do većih cijena energenata u Europi i naštetiti suradnji sa SAD-om u međunarodnim poslovima.

Nakon što su joj u utorak SAD i EU zbog Ukrajine nametnule nove sankcije, Rusija je u srijedu odgovorila, javlja Reuters.

Nove sankcije Europske unije i SAD-a ocijenila je "destruktivnim i kratkovinim". Izjavila je da će one dovesti do većih cijena energenata u Europi i naštetiti suradnji sa SAD-om u međunarodnim poslovima. Najavila je i zabranu uvoza većine voća i povrća iz Poljske i kazala da bi se to moglo proširiti na cijelu Europsku uniju, što je potez koji je Varšava nazvala osvetom Kremlja zbog novih sankcija, navodi Reuters.

Također, čelnici zemalja skupine G7 u srijedu su upozorili Rusiju da će se suočiti s dodatnim ekonomskim sankcijama ako ne promijeni smjer u svojoj politici prema Ukrajini.

Podsjetimo, nove ekonomske sankcije za Rusiju zbog sukoba u Ukrajini koje je prihvatila Europska unija odnose se na sektore nafte i obrambene te visoke tehnologije.

>> EU uvela nove sankcije za Rusiju 

>> EU uvodi sankcije vojsci, bankarima i naftašima u Rusiji

Ključne riječi

Komentara 21

MU
mudrilopov
01:31 31.07.2014.

Sva sreca da im nije palo na pamet uvesti sankcije na Izrael s obzirom da je to tako miroljubiva nacija koja niti mrava zgazila, za razliku od jako opasne Rusije koja je anektirala Krim krvavom operacijom referenduma s punih nula mrtvih. Odmah mi je lakse kada vidim tako dosljedne politicare.

MU
mudrilopov
04:46 31.07.2014.

Rusiju ce najvise pogoditi sankcije u obrambenoj industriji i energetici jer kao sto svi znamo Rusija ne proizvodi nista oruzja i totalno je ovisna o uvozu energenata i EU. Uvoz poznatih Europskih proizvoda tipa aviona Mig, Sukhoi, tenkova T-90, te protivavionskih raketa Buk-M3, Pantsir-S1, Tor-M2, S-400, S-350E ce strasno pogoditi Rusiju s obzirom da nista od toga ne moze proizvesti. A tek kada joj ukinu uvoz nafte i plina iz Francuske i Njemacke, pa kada se Rusi budu smrzavali ove zime. To ce im biti strasan udarac.

RE
reborn
11:29 31.07.2014.

Lako je uvoditi sankcije na energente po ljeti... Ali za 3-4 mjeseca evo nam niskih temperatura i uskoro zime, te povećana potrošnja plina. Mislim da trebam pod hitno nabaviti još par metara bukve, jer uz ovakvu energetsku politiku EU sigurno će mi trebati, čak ako nam i SAD bude prodavao ukapljeni plin iz škriljevca po 3 puta većoj cijeni nego je (bio) ovaj iz Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije