Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stabilizacija tržišta

Rusija najavila privremeno ograničenje izvoza goriva

Autombil, gorivo
Duško Jaramaz/PIXSELL
31.07.2021.
u 07:55

Moguće je da Ministarstvo energetike takav prijedlog iznese u bliskoj budućnosti, rekao je Novak.

Ruska vlada razmatra uvođenje privremenih ograničenja izvoza goriva, radi stabilizacije  domaćeg tržišta, izjavio je potpredsjednik Vlade Aleksandar Novak.

Moguće je da Ministarstvo energetike takav prijedlog iznese u bliskoj budućnosti, rekao je Novak.

"To se razmatra, a Ministarstvo energetike trebalo bi u bliskoj budućnosti dati prijedlog. U načelu, taj instrument razmatramo  jer potražnja raste i moramo u potpunosti osigurati domaće tržište", rekao je.

Prema Novakovim riječima, pritisak na cijene nafte na burzi se nastavlja.

"Iako su jučer porasle, prije toga su cijene padale nekoliko dana, odnosno vidimo da je situacija nestabilna, pa treba stabilizirati tržište", zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar bimbopus
bimbopus
14:52 31.07.2021.

Nestabilnost uzrokovana izjavama u eko krugovima koji pokušavaju zabraniti sva fosilna goriva zbog klimatskih promjena , Rusija ima dovoljno energenata i nadam se da neče srljati za Eu. Ako se provedu sve te promjene koje su željene u različitim lobijima očekuju nas promjene koje če uzrokovati velike posljedice ekonomske i društvene što može uzrokovati i nasilje .

ZA
zagi101
11:27 31.07.2021.

Rusima je jedina zarada na plinu i nafti. bez toga bi već sutra bankrotirali jer industrija ima je u banani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije