Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOŽEMO SURAĐIVATI S NJIMA'

Kremlj poslao poruku: Naftu nećemo prodavati zemljama koje uvedu ograničenje cijena

2. Federal-State Project Group "Taskforce Schwedt
Foto: Patrick Pleul/DPA
1/3
02.09.2022.
u 13:03

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je u petak da je došlo vrijeme da EU razmotri slična ograničenja cijena na kupnju ruske nafte.

Kremlj je u petak objavio da će Rusija prestati prodavati naftu zemljama koje budu ograničile cijene ruskih energenata, što bi po Moskvi dovelo do značajne destabilizacije globalnog naftnog tržišta.

"Kompanije koje uvedu ograničenje cijena neće primati rusku naftu", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima. "Jednostavno, ne možemo surađivati s njima po netržišnim principima", dodao je.

Ministri financija skupine G7 trebali bi na virtualnom sastanku u petak donijeti planove o limitiranju cijena ruske nafte kako bi se smanjio prihod Moskve od prodaje tog energenta. Europska unija je ranije ove godine uvela djelomičnu zabranu kupnje nafte iz Rusije koja bi, kada se potpuni provede, trebala smanjiti ruski izvoz za 90 posto.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je u petak da je došlo vrijeme da EU razmotri slična ograničenja cijena na kupnju ruske nafte.

Peskov kaže da cijenu takvih poteza plaćaju europski građani. "Energetska tržišta su u previranju. Posebno u Europi gdje su proturuske mjere dovele do situacije u kojoj Europa kupuje ukapljeni plin iz SAD-a za veliki novac, neopravdano veliki. Američke kompanije sve su bogatije, a europski porezni obveznici sve siromašniji", rekao je Peskov.

VIDEO: Majka veganka osuđena na doživotni zatvor: Njezin 18-mjesečni sin umro od pothranjenosti

 

 

Komentara 57

SR
sršen
13:30 02.09.2022.

"Američke kompanije sve su bogatije, a europski porezni obveznici sve siromašniji", rekao je Peskov. Samo pričekajte dok naš Predsjednik ponovi ovu Peskovljevu rečenicu. Na idućoj presici, kladio bih se, stalno apgrejda narativ prema Kremlju.

SR
sršen
14:07 02.09.2022.

Krenuli su rusofiličari Humski i ATG, još im fali cuvarkuca i Zvjerko i kompletić iz komšiluka

ZU
Zujim
13:17 02.09.2022.

Uzasnut sam sto nam Rusi nece prodati naftu, jel to samo oni u svijetu prodaju naftu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije