Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERGEJ LAVROV:

'Rusija je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese'

Sergej Lavrov
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.08.2014.
u 07:38

Lavrov smatra da je mir u Ukrajini moguće postići jedino širokim nacionalnim dijalogom

Rusije ne želi eskalirati sankcije sa Zapadom, no nedvojbeno je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese, uključujući i one nacionalne sigurnosti u svim svojim dimenzijama, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov za Daily Telegraph, prenosi RT.

Lavrov je također rekao da je mir u Ukrajini moguće postići jedino širokim nacionalnim dijalogom koji uključuje sve regije i čije uvjete ne može diktirati "vlada pobjednika".

- Kijev treba prestati igrati ratne igre i napustiti iluziju da se duboka kriza u Ukrajini može riješiti tako da u ratu pobijedi vlastiti narod - rekao je Lavrov, dodajući da Kijev uz potporu SAD-a i EU-a i dalje zanemaruje svoje brojne obaveze prema vladi nacionalnog jedinstva.

- Nažalost, logika "pobjednik uzima sve" i dalje je sila iza poteza Kijeva koja je rezultirala tisućama žrtava među civilima, stotinama tisuća izbjeglica i nestalih te gotovo potpuno uništenom socijalnom infrastrukturom u mnogim gradovima na istoku Ukrajine - rekao je Lavrov.

>> Ukrajinski predsjednik raspustio parlament i raspisao prijevremene izbore

>> Rusija popustila i dopustila uvoz nekih proizvoda

Komentara 36

BF
brkonja fra brkati
08:58 26.08.2014.

Evo još malo Lavrova. Lavrov: Samo se Rusija i dalje zanima za istragu katastrofe malezijskog Boeinga Sve zemlje osim Rusije izgubile su zanimanje za istragu katastrofe malezijskog Boeinga koja se dogodila 17. srpnja u Donjeckoj oblasti, izjavio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Stječe se utisak da su svi ostali izgubili zanimanje za istragu. Nakon prvih oštrih, gotovo histeričnih optužbi protiv Rusije i dobrovoljaca Donbasa, svi oni koji su davali takve izjave sada kao da su progutali jezik. Zapravo samo mi pokušavamo održati pozornost na ovom krajnje važnom problemu“, izjavio je. „Inzistirat ćemo da istina izađe na vidjelo, kao i u slučaju sa snajperistima u Kijevu, s tragedijom u Odessi 2. svibnja i sličnim događajima u Mariupolju“, dodao je Lavrov.

DU
Deleted user
09:44 26.08.2014.

Ukrajina ce prije zime se tako i tako raspasti,jer ta kaljuza nemoze nista ucinuti za boljitak svog naroda,eto ta kaljuza je vec 20-ak godina samostalna drzava, postala je najsiromasnija i najbjednija drzava,a tek najgore dolazi za par tjedana,kad prve bjele pahuljice pocnu padati,sigurnoce i tada optuziti Rusiju,da je kriva za te pahuljice,nejma vise plina dzaba,sada amerika i eu-prcija ce daih griju s malo skupljim tim ogrjevom,bice veselo.........

BF
brkonja fra brkati
08:30 26.08.2014.

Moskva: Zapadni mediji i političari „kao po naredbi“ šute o istrazi rušenja Boeinga********************************** Ruska strana zahtijeva maksimalno otvorenu istragu katastrofe malezijskog Boeinga i inzistira na predočavanju regularnih izvještaja u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a, izjavio je diplomatski izvor uu Moskvi. „Istraživanje uzroka katastrofe treba se odvijati pod međunarodnom kontrolom i biti sveobuhvatno i maksimalno transparentno za javnost i medije. Nastavit ćemo inzistirati na tome i konkretno zahtijevati poštovanje rezolucije 2166 Vijeća sigurnosti UN-a, koja predviđa da se svakog mjeseca dostavljaju izvještaji o tijeku istrage“, priopćio je, a prenosi RIA Novosti. Spomenuti izvor je naglasio da većina zapadnih medija „kao po naredbi već dva tjedna izbjegava temu istrage katastrofe“, s tim što se „alternativno gledište teško probija do širokog auditorija".***************************************** P.S.Kako su graknuli u početku i par tjedana,neviđenom medijskom kampanjom u kojoj su se zapadni političari natjecali tko će biti oštriji I optuživali proruske pobunjenike i samu Rusiju,tako su naglo umukli.Možda da se mi na Zapadu zapitamo u kakvoj mi to diktaturi živimo,kad nas obmanjuju do te mjere,da se ne može govoriti o slobodi,nego o okupaciji,A zna se tko su vlasnici medija na Zpadu,isti oni koji nas imaju ekskluzivno pravo na štampanje novca i koji nas desetljećima obmanjuju svojim prijevara i lažima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije