Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Rusija istražuje krijumčarenje djece putem Facebooka

traffic
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.12.2013.
u 14:42

26-ero djece postale su žrtve krijumčarenja na stranicama kao što su Yahoo i Facebook

Rusija je pokrenula kriminalnu istragu o online krijumčarenju djecom koju su posvojili građani SAD-a, otkrio je Istražni odbor.

26-oro djece postale su žrtve krijumčarenja na Yahoo i Facebook stranicama, izjavili su visoki dužnosnici prema čijim su se tvrdnjama na tim stranicama stvarala ilegalna tržišta djecom javlja RT.

 - U transakcije je bilo uključeno 20-ero ruskih maloljetnika, od kojih su neki bili i seksualno zlostavljani, kaže Vladimir Markin, glasnogovornik istražnog odbora.

Markin tvrdi kako iako su zločini počinjeni izvan Rusije, usmjereni su na ruske državljane te dodaje kako istražitelji namjeravaju provjeriti jesu li posvojenja ruske djece od strane američkih obitelji u skladu sa zakonom.

U rujnu je Reuters izvijestio kako je istraga dokazala postojanje mreže čiji su sudionici nezadovoljni posvojitelji koji su se društvenim mrežama služili kako bi neželjenu djecu prodali preko granice.

Ruske su vlasti u razdoblju od pet godina analizirala više od 5.000 objava na grupama na Facebooku i Yahoou. Većina djece bila su stara između 6 i 14 godina, a najmlađe je imalo tek 10 mjeseci.

>> Žrtve trgovine ljudima: Kineska policija oslobodila 92 otete djece

Komentara 1

Avatar DonLon
DonLon
19:58 05.12.2013.

Opet ruske fantazije i propaganda. Ja znam kako je u USA bilo ljudi koji su zeljeli vratiti posvojenu rusku djecu jer su bili prevareni, ali Rusi su to odbili. Radi li se sada o pateticnim pokusajima sovjetske "osvete"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije