Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PUCANJA
Povratak na članak

Rusija i NATO će se i dalje samo mjerkati

Moskva nema izbora do razgibavati mišiće i pokazivati zube bez izazivanja stvarnih sukoba

Komentari 68

PL
plotto
09:37 11.01.2015.

Rusija je itekako samodovoljna.Ne znam što to SAD proizvodi ,osim što cionisti kontroliraju najveću štampariju novca bez pokrića.Vanjski dug SAD je preko 186000 milijardi usd,a cijenu tog duga plaća cijeli svijet,Dakle govorimo o državi koja je prebogata resursima i oo državi koja je bankrotirala,ali bankrot je na teretu cijelog svijet.Čitam ove procionističke komentatore ( man-ove) koji po dobrom starom običaju obmanjuju javnost svojim cionističkim lažima.

VL
Avatar spira
spira
11:35 11.01.2015.

žućo . . .ono što je najvažnije da sve ruske firme koje su bila jednim delo i prozapadne, više nisu. Sve ruske firme su sada 100% ruske . Pa sav prihod ostaje u Rusijirihod ostaje u Rusiji

VL
DU
Deleted user
15:18 11.01.2015.

Rusija je velika, moćna i snažna zemlja, praktično neuništiva djelovanjem izvan Rusije. Glave joj mogu doći jedino ''mangupi'' u njihovim (ruskim) redovima. No dok je Car Putin na vlasti takvo nešto je nemoguće. Dakle, Zapadu preostaje jedino čekati kraj Putinove vladavine i nadanje da će se ponovno pojaviti netko kao Jeljcin. A za tako nešto će se načekati.

VL
Avatar spira
spira
11:31 11.01.2015.

žućo . . . U SАD је оbјаvlјеnо bаnkrоtstvо prvе kоmpаniје kоја је prоizvоdilа nаftu iz škrilјаcа. Kоmpаniјa WBH Energy iz Теksаsа kоја niје mоglа dа izdrži „pritisаk јеftinе klаsičnе nаftе“. pošto su dugovi rasli iz dana u dan WBH u dan WBH Energy јbankrotirala а prоcеnjuје sе dа је оnа sаmо „prvа lаstа“ kоја nајаvlјuје likvidаciјu cеlоg nizа drugih škrilјаc-kоmpаniја kоје su mоglе dа uspеšnо pоsluјu u еri skupе nаftе. trebao bi da znaš da nаftа iz škrilјаcа је isplаtivа sаmо аkо su cеnе iznаd 70-80 dоlаrа zа bаrеl. ОPЕK је оbјаviо prоcеnu dа ćе pоtrаžnjа zа nаftоm u 2015-ој biti nајmаnjа zа prоtеklih 12 gоdinа. Sad su na potezu arapski prodavci nafte . dali su oni spremni da trpe američke bahanalije ?

VL
Avatar spira
spira
16:20 11.01.2015.

maverick7 (spira, a ruska rublja i srpski dinar nisu "imaginarne valute"? ).....Režiseri sadašnjih sankcija protiv Rusije koji su iz Vašingtona “inspirisali” Saudijsku Arabiju da poveća proizvodnju nafte i tako smanji cenu “crnom zlatu”, napravili su dve greške u proračunima. Prvovo su dali sebi autogol jer su stvaranjem viška energenata doveli u pitanje mnogo hvaljene projekte dobijanja nafte i gasa iz škriljaca i, drugo, homogenizirali su građane Rusijе. Rusko rukovodstvo ne namerava da smanji proizvodnju nafte bez obzira na to što se cena strmoglavila i prepolovila od prošlog juna do sada. novembru 2014. ... Ukoliko cena nafte bude i dalje padala, to će sigurno uticati na kurs rublje, jer se državni budžet Ruske Federacije puni preko 50 odsto, pa i više, od prodaje energenata, nafte i gasa. . . . .Nesporno je da se sada vodi rat nerava. Ali, zapadni režiseri očigledno nisu vodili računa o karakteru i nacionalnoj gordosti Rusa. Oni koji dobro poznaju Ruse odlično razumeju da taj veliki narod ne trpi da im na Zapadu “sole pamet” i daju savete kako da žive. Stezanja kaiša u Rusiji se većina ne plaši. Jedini koji su zabrinuti za svoju sudbinu su oni koji su pokupovali nekretnine na Zapadu i drže novac u tamošnjim bankama. Prosečan Rus je mnogo više spreman da trpi nego prosečan žitelj zapadne Evrope, jer nije naviknut na visok standard. A upravo taj deo Rusa, koji je brojčano najveći, odlučuje ko će biti na vrhu Rusije a ne stotina milijarderi kojima je bogatstvo važnije od patriotizma.

VL
DO
donhuangenaro
16:17 11.01.2015.

kako stvari stoje, NATO bi mogao imat problema u svom dvorištu jer će katastrofalno ekonomsko stanje (kao rezultat američkog 'stručnog' savjetovanja) proizvesti masovne socijalne nemire... svi ekonomski pokazatelji (ne oni koje vam mediji prodaju izvan konteksta) pokazuju da se ponavlja ono što se desilo 2008. :-P

VL
TH
thewasp
11:38 11.01.2015.

Dok se Amerima oci napnu Rusima ce iskociti!!

VL
OK
okus
17:39 11.01.2015.

To je prorocanstvo iz Kremna?

VL
MA
maverick7
11:56 11.01.2015.

spira, a ruska rublja i srpski dinar nisu "imaginarne valute"?

VL
DU
Deleted user
11:15 11.01.2015.

komentatore iz Srbije koji dolaze na hrvatske portale ne shvaćam ozbiljno pogotovo kad se pojave sa ovakvim floskulama koje ruska centralna banka opovrgava. Dovoljno je otići na njihov site i pogledati rezrve i koliko se istopilo u zadnjih godinu dana. no dovoljan je pokazatelj i rublja koja je prije točno godinu dana vrijedila 32 dolara a danas se dobiva za dolar 62 usprkos najvećoj kamatnoj stopi na svijetu od 17% Bi li ti svoju ušteđevinu (ako je uopće imaš) stavio u banku u srpskim dinarima sa 17% kamate ili dolarima sa 2% ? i što misliš kako i hoće li ti banke isplatiti tih 17% i koliki je rizik da bi dobit bila 17%. Komentatori ovdje vjerovatno nemaju ovakvih problema jer su švorc kao crkveni miševi pa odtuda i ovakve nebuloze

VL
TH
thewasp
11:34 11.01.2015.

Jedino izvoz suferica na zapad ce spasiti Putinovu ekonomiju;)

VL
MA
maverick7
12:05 11.01.2015.

Manje od 11% rezervi Rusije čini zlato! Srpski dinar ima 4,9% rezervi u zlatu!

VL
DU
Deleted user
08:11 11.01.2015.

ispravak netočnog navoda. Rusija nema više 500 miljardi $ deviznih rezervi. Rusija je spiskala 140miljardi na stabilizaciju rublje.Bilo je 511 sada je 380 miljari. I to sve nisu likvidna sredstva kako mnogi misle nego vrijednosni papiri razne obveznice i zlato koje nije moguće plasirati samo tako. Rusija trenutno gubi miljarde dnevno zbog niske cijene nafte a rezerve se tope jer mora nadoknaditi budžetni manjak i konstatno stabilizirati rublju zbog koje dodatno isplaćuje 17% kamata građanima na štednju samo da ne promijene sve u EUro i dolar. Do lipnja ako cijene nafte ostanu na ovoj razini Rusija je u gadnoj recesiji.

VL
DU
Deleted user
08:19 11.01.2015.

i dodatak. Rusija nije ekonomski samodovljna. Rusi nisu uopće razvijali poljoprivredu tako da sada imamo apsurd nestašice heljde koja je omiljena žitarica u Rusiji.Tko je ikada bio u supermarketu u Rusiji mogao je primjetiti da je 90% proizvoda uvozno. Roba široke potrošnje,bijela tehnika,elektronika sve je iz uvoza. Kava je to samodovoljnost? Rusija također nije ulagala u razvoj opreme za vađenje nafte nego je sve uvozila tako da nove bušotine pronađene na artktiku ne može eksploatirati bez zapadne tehonlogije ili dok ne razvije svoju a to će potrajati godinama.

VL
MA
maverick7
10:02 11.01.2015.

Što se tiče same nafte i ruskog izvoza u Kinu, treba reći da je on skoro tri puta manji od izvoza saudijske nafte u Kinu.

VL
MA
maverick7
09:49 11.01.2015.

Rusija (Putin) je izgleda da od bankrota 1997/98 vrlo malo naučila. Iako su neke stvari poboljšali tako da sada država ima relativno velike rezerve, oni ipak nisu diverzificirali svoju ekonomiju kao što je to slučaj sa USA. Uzlet Rusije u zadnjih 14 godina temeljio se na rastu cijena commodities, posebno nafte i plina, te na vojnoj industriji, uglavnom. Novo era "jeftine nafte" pomiče geopolitičku moć prema USA (i Kini), a Rusija je pri tome najveći gubitnik (od velikih sila).

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:23 11.01.2015.

............znak su i simbol nove, ponovo jake Rusije koja je u svakom pogledu ponovo svjetska velesila............ Hahaha, Rusija ekonomski na koljenima a VL piše ovakve gluposti. Dovoljno je da Amerika i Zapad "prdnu" i Rus nema šta za jest...takva je to velesila.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:17 11.01.2015.

Ovaj članak uopće ne prati aktualno stanje u Rusiji. Sankcije i cijena nafte su srozali Rusko gospodarstvo na koljena ... a to je tek početak. Novinari VL-a su se opet pokazali kao diletenti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.