Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rusija i Gruzija ponovno će otvoriti granice poslije više od četiri godine

Gruzija, karta
MAK
24.12.2009.
u 12:00

Gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da se u ožujku otvara cestovni granični prijelaz Kazbeg-Gornji Lars koji je zatvoren od 2006. godine.

Rusija i Gruzija sporazumjele su se da će u ožujku ponovno otvoriti cestovni granični prijelaz Kazbeg-Gornji Lars, objavilo je gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova. O tome je, kao o velikoj vjerojatnosti, govorila zamjenica ministra Nino Kalanadze.

To je jedini granični prijelaz Gruzije prema Rusiji koji ne prolazi kroz pobunjeničke pokrajine Abhaziju na zapadu i Južnu Osetiju na sjeveru, iz kojih su invazorske ruske snage izbacile gruzijsku vojsku u ogorčenim borbama u kolovozu 2008. godine.

Rusija je to potvrdila formulacijom da bi "pogranična postaja teoretski mogla biti otvorena 1. ožujka 2010. godine". Zračne su veze još upitne jer, kako kaže zamjenik ruskoga premijera Sergej Ivanov, "za to je uvjet da se jamči sigurnost posada". Rusi teškoće u otvaranju vide jer s Gruzijom još nisu uspostavljeni diplomatski odnosi od rata iz 2008. godine.

Komentara 3

Avatar kunopas
kunopas
15:02 24.12.2009.

Ne mislite li možda da ste malo pobrkali Južne i Sjeverne Osete??? Ehehe :) Da nije možda Sjeverna Osetija malo sjevernije??? :)))

Avatar kunopas
kunopas
15:06 24.12.2009.

A bogme ste i Armeniju nagurali u Tursku i Azere na 2/3 Armenije :)) Svaka čast na zemljovidu! :) Netko se zaista trudio :) Samo ne znam gdje je išao u školu? Mogu ja dobiti posao u večernjem umjesto njega? :)

UK
Ugo Kajvez
19:49 24.12.2009.

kunopas . Ziher su ovi novinari išli u američke škole za novinare ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije