Naslovnica Vijesti Svijet

Rusija i Gruzija ponovno će otvoriti granice poslije više od četiri godine

Gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da se u ožujku otvara cestovni granični prijelaz Kazbeg-Gornji Lars koji je zatvoren od 2006. godine.
24. prosinca 2009. u 12:00 3 komentara 217 prikaza
Gruzija, karta
Foto: MAK

Rusija i Gruzija sporazumjele su se da će u ožujku ponovno otvoriti cestovni granični prijelaz Kazbeg-Gornji Lars, objavilo je gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova. O tome je, kao o velikoj vjerojatnosti, govorila zamjenica ministra Nino Kalanadze.

To je jedini granični prijelaz Gruzije prema Rusiji koji ne prolazi kroz pobunjeničke pokrajine Abhaziju na zapadu i Južnu Osetiju na sjeveru, iz kojih su invazorske ruske snage izbacile gruzijsku vojsku u ogorčenim borbama u kolovozu 2008. godine.

Rusija je to potvrdila formulacijom da bi "pogranična postaja teoretski mogla biti otvorena 1. ožujka 2010. godine". Zračne su veze još upitne jer, kako kaže zamjenik ruskoga premijera Sergej Ivanov, "za to je uvjet da se jamči sigurnost posada". Rusi teškoće u otvaranju vide jer s Gruzijom još nisu uspostavljeni diplomatski odnosi od rata iz 2008. godine.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kunopas
  kunopas:

  Ne mislite li možda da ste malo pobrkali Južne i Sjeverne Osete??? Ehehe :) Da nije možda Sjeverna Osetija malo sjevernije??? :)))

 • Avatar kunopas
  kunopas:

  A bogme ste i Armeniju nagurali u Tursku i Azere na 2/3 Armenije :)) Svaka čast na zemljovidu! :) Netko se zaista trudio :) Samo ne znam gdje je išao u školu? Mogu ja dobiti posao u večernjem umjesto njega? :)

 • Ugo Kajvez:

  kunopas . Ziher su ovi novinari išli u američke škole za novinare ....