Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE INTENZITET SUKOBA

Rusi pokušavaju zauzeti važan grad u Donecku: 'Napadaju nas iz svih smjerova'

Members of Ukraine's National Guard Omega Special Purpose fire a SPG-9 anti-tank grenade launcher toward Russian troops in the front line town of Avdiivka
Foto: RFE/RL/SERHII NUZHNENKO/REUTERS
1/4
28.11.2023.
u 06:50

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpjela velike gubitke, iako se bitka za grad rijetko spominje u službenim ruskim vojnim depešama

Ruske snage intenziviraju napade iz kopna i iz zraka kako bi zauzeli istočni ukrajinski grad Avdiivku, rekao je najviši gradski dužnosnik. "Stvari u sektoru Avdiivka postale su još teže. Intenzitet sukoba u porastu je već neko vrijeme", rekao je šef vojne uprave Avdiivke Vitalij Barabaš za medijsku kuću Espreso TV.

"Rusi su otvorili još dva sektora iz kojih su započeli napade u smjeru Donecka... i u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprijatelj pokušava jurišati na grad iz svih smjerova." Dužnosnici kažu da nijedna zgrada nije ostala netaknuta nakon mjeseci bitaka u gradu poznatom po golemoj koksari. Ostalo je manje od 1500 stanovnika od 32.000 prije rata.

>> VIDEO Uništenje ruske baze u naselju Taracivka avionskom JDAM bombom lansiranom sa ukrajinske strane Dnjepra

Velik dio borbi usmjeren je na industrijsku zonu i koksaru. Barabaš je ranije rekao da su ukrajinske snage posljednjih dana potisnule ruske snage u blizini Stepova, sela sjeverozapadno od Avdiivke, prikliještivši ih u blizini željezničke pruge.

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpjela velike gubitke, iako se bitka za grad rijetko spominje u službenim ruskim vojnim depešama.

POVEZANI ČLANCI:

Ruski vojni blogeri također su izvijestili o ukrajinskim uspjesima u blizini Avdiivke prošlog tjedna. U ponedjeljak su ruski izvještaji rekli da su moskovske trupe osigurale kontrolu nad industrijskom zonom i da pokušavaju upasti u koksaru.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
11:54 28.11.2023.

Počelo je... Počeli su da se ko lju u vrhu Ukrajine...nisu ništa drugačiji nego Rusi. Osim Budanovljeve supruge, otrovalo se i nekoliko zaposlenika Glavne obavještajne uprave, javlja Ukrayinska Pravda. Objašnjavaju da su se kod Marijane Budanove simptomi pojavili brže jerer ima malu težinu: “Oni [zaposlenici] su samo malo veći, nisu primijetili ništa loše, a sada su i oni na liječenju.” Pretpostavlja se da su se Budanova i obavještajci mogli otrovati teškim metalima putem hrane.

KR
Krug
23:01 28.11.2023.

Zar nisu svi Rusi umrli kod Bakhmuta? Zar nisu ostali već odavno ostali bez municije i tenkova? Zar nije Putin mrtav?

DU
Deleted user
11:48 28.11.2023.

Đenerale kako kontra oćemo na kupanje na Krim ili opet iduće godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije