Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANA POTRAŽNJA

Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Zagreb: Prezentacija Airbusovog zrakoplova A220
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
08.11.2021.
u 08:53

Nacionalni avioprijevoznik Aeroflot prometuje između Zagreba i Moskve ponedjeljkom, srijedom i petkom, a zbog povećane potražnje uvedeni su veći zrakoplovi sa 183 sjedala

Sve više Rusa dolazi u Hrvatsku kako bi primilo svoju dozu cjepiva pa su letovi prema Zagrebu gotovo popunjeni, a četiri ruska avioprijevoznika do kraja studenoga imat će letove čak šest puta tjedno. 

Četiri ruska avioprijevoznika, Aeroflot, PegasFly, Nordwind i Azur Air, prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba. Azur Air je posljednji uveo ovu liniju i to krajem listopada ove godine, prenosi Croatian aviation.

Nacionalni avioprijevoznik Aeroflot prometuje između Zagreba i Moskve ponedjeljkom, srijedom i petkom, a zbog povećane potražnje uvedeni su veći zrakoplovi sa 183 sjedala, što je za 25 sjedala više od najavljenih prvotnih zrakoplova. Zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost pa je na letovima u sljedećim danima preostalo tek nekoliko slobodnih mjesta, a ne dođe li do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3480 sjedala između Moskve i Zagreba.

Kako javlja Croatian aviation, brojni Rusi dolaze u Hrvatsku kako bi se cijepili i dobili svoju EU digitalnu COVID potvrdu. Najčešće biraju Johnson&Johnson kako ne bi morali dolaziti po drugu dozu. 

02.11.2021., Zagreb -Strani drzavljani koji cekaju u redu na zagrebackom Velesajmu na cjepivo protiv korona virusa.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Druga dva prijevoznika Nordwind i PegasFly također prometuju između Moskve i Zagreba i to ponedjeljkom i petkom – Nordwind ponedjeljkom, a PegasFly petkom.

Zadnji prijevoznik koji je stigao u Zagreb Azur Air prometuje prema Zagrebu iz Zračne luke Vnukovo, a ostali avioprijevoznici koriste Zračnu luku Sheremetyevo. Azur Air prometuje prema glavnom gradu Hrvatske samo nedjeljom, a do kraja studenog ovaj će prijevoznik ponuditi 1512 sjedala između Moskve i Zagreba.

Četiri spomenuta avioprijevoznika između Moskve i Zagreba do kraja studenog nude ukupno 7164 sjedala, a letovi su dostupni čak šest puta tjedno.

 

Komentara 30

GE
geler203
09:57 08.11.2021.

Sretno im bilo. Nadam se netko pametan da će njih upisivati u procijepljenost naše populacije.

MI
Mislav28
10:08 08.11.2021.

Kako mogu ući u Hrvatsku necijepljeni i bez covid potvrde mogu samo virus donijeti? To pitanje treba postaviti Berošu, Capaku i ostalima? Trebaju odmah ostavke dati.

OB
Oblivion
10:34 08.11.2021.

Bolje cijepit Ruse nego cigane, rusi bar nešto potroše dok su tu kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije